Iedereen met een eigen woning of appartement ken het wel. Je wil niets liever dan een opgeruimde woning, echter is het zo rommelig geworden dat je het inmiddels niet meer opvalt. Of het valt je wel op, maar je weet niet waar je moet beginnen.
Het is echter zo dat een opgeruimd huis zorgt voor rust in je hoofd. Hoe minder spullen om je heen, hoe meer rust je zal ervaren. Dit gezegde is ook onderzocht in Amerika. Er is gekeken naar 60 verschillende huishoudens en het bleek dat een huis met veel rommel het stress level verhoogt. Ook hangt er in deze huishoudens vaker een negatieve sfeer dan bij huishoudens waar het opgeruimd is. Niet alleen het gehele huis, maar ook rommel in losse ruimtes kan zorgen voor stress, zo ook in de slaapkamer. Een ontspannen slaapkamer is belangrijk, meer hierover lees je hier; Een ontspannen slaapkamer.

Waar moet je beginnen met opruimen?

Als je het probleem al te lang hebt laten liggen zal je moeten beginnen met een grote schoonmaak. Hiermee bedoelen we vooral het opruimen en niet perse het poetsen. Al is dit wel handig om direct mee te nemen als je toch al bezig bent.
Begin met de normale rommel weg te gooien of op te ruimen. Kijk daarna eens goed om je heen en ga alle kasten en lades na op spullen. Vaak kom je dan spullen tegen die je in geen jaren meer gezien hebt. Als je deze spullen al deze jaren niet meer nodig hebt gehad, kun je ook best zonder.

Heb je nu geen zin om naar al het opruimen ook nog schoon te maken, dan is een schoonmaakbedrijf wellicht de beste optie voor jou. In grote steden en omgeving is het vaak niet lastig om een goed bedrijf te vinden. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld een schoonmaakbedrijf in Eindhoven. Doordat het een grote stad is zijn er meerdere opties beschikbaar. Een van dit soort opties vind je hier: Schoonmaakbedrijf Eindhoven.

Hoe houd je de woning opgeruimd?

De meest belangrijke tip die wij kunnen geven bij het opgeruimd houden van je huis is dat kleine beetjes helpen. Zorg er bijvoorbeeld in de avond voor dat je de rommel van de avond opruimt voordat je gaat slapen. Op deze manier word je in de ochtend niet direct geconfronteerd met alles wat je nog moet doen en kun je met een gerust hart naar je werk. Zorg er ook voor dat je de afwas direct na het eten doet en dat de was direct in een wasmand gaat.
Als laatste is het belangrijk om spullen die kapot zijn of die je niet meer gaat gebruiken direct weg te doen. Zo raken je kasten en lades niet meer vol met onnodige rommel.
Zijn er dagen waarop je wat meer moet doen, zoals bijvoorbeeld de badkamer? Zorg er op deze dagen voor dat je een opruimtijd reserveert in je dag en dat je de taken opschrijft. Door de taken op te schrijven kun je ze stuk voor stuk afstrepen en dit geeft vaak een goed en voldaan gevoel.

Lees ook:  De zonwering als alternatief voor de airco

Lees ook het inrichten van een beautykamer

Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!