Coolblinds zijn een zeer mooie aanvulling voor het interieur. Ze geven vele voordelen en je kan ze in vele verschillende designs vinden. Naast dat ze nog veel natuurlijk zonlicht doorlaten, geven ze ook de nodige privacy. En wanneer je het helemaal donker wilt hebben, doe je ze helemaal dicht. Zo kun je op een hete dag de coolblinds dicht doen om minder zonlicht binnen te krijgen tijdens de hete zomerdagen. Hierdoor komt er minder hitte binnen en blijft het langer koel in huis.

coolblinds

Vele soorten materiaal

Architect Amsterdam geniet ervan om de juiste raamdecoratie te vinden voor elke ruimte in het huis.  Zo weet je zeker dat het een aanvulling wordt voor jouw interieur. Sfeervolle houtsoorten, stoer aluminium of rustieke bamboe, de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo is de aluminimum variant ook vocht- en schimmelbestendig, waardoor ze goed in vochtige ruimtes passen. Daarbij geven hout en bamboe elke ruimte een aangename en rustige sfeer. Hierdoor kunnen andere onderdelen in het interieur naar voren springen waar je graag het aandachtspunt op wilt hebben. Ook zijn ze te vinden in vele kleuren, zowel lichte of donkere hout effecten voor net dat speciale wat jij zoekt.

architect amsterdam

Zeer makkelijk schoon te maken

Raamdecoratie is erg mooi, maar het moet natuurlijk ook goed schoon te krijgen zijn. Coolblinds hebben hierin een groot voordeel. Gewoon met een swiffer eroverheen gaan en je haalt het stof makkelijk weg. Ook tussen de blinds op de moeilijke plekken. Mocht er een vlek op komen, dan is deze makkelijk te verwijderen met een natte doek. Andere objecten zoals een gordijn zul je in de wasmachine moeten stoppen of naar de stomer moeten brengen om deze schoon te krijgen. Haal je regelmatig een natte doek over de coolblinds, dan blijven ze lang mooi en schoon en kun je er zeer lang van blijven genieten.

coolblinds

Uit te breiden naar eigen wens

Naast de vele kleuren en materiaal keuzes zijn ze ook zeer makkelijk op maat te maken. Heb je een raam met een vreemde vorm? Dan kun je de houten of aluminimum coolblinds volledig op maat krijgen zodat deze perfect past. Het enige is dan alleen nog de juiste maten doorgeven. Ook is het makkelijk om er een kleine motor aan toe te voegen, zodat je ze automatisch open en dicht kunt doen.

Dit kan wellicht met een afstandsbediening of met een app op de telefoon. Tegenwoordig is er ontzettend veel mogelijk. Heb je het via een app, dan kun je de coolblinds ook makkelijk open en dicht doen wanneer je op vakantie bent. Zo is het net of er altijd iemand thuis is. Je kunt ook een timer instellen, waardoor dit helemaal automatisch gaat.

Lees ook:  Zelf een steigerbuis kapstok maken