Schoonmaken, een taak die velen van ons niet fijn vinden om te doen. Maar hoe je het ook went of keert, het moet toch gebeuren. Het zorgt namelijk voor goede hygiëne in huis waardoor je minder snel ziek wordt. Door elke dag een klein beetje te doen zorg je ervoor dat het geen megaklus wordt aan het einde van de week. Een andere optie is alles met bankhoezen bedekken die je alleen maar in de wasmachine hoeft te doen zodat het weer schoon is. Maar daarvoor heb je die mooie leren meubels niet gekocht, om ze te bedekken met wat anders. Je wil namelijk genieten van je mooie leren meubels. bekijk hier onze tips voor het schoonmaken van een leren bank!

bankhoezen

Zeer handige schoonmaak tips voor leren bank

Leren meubels schoonmaken begint, net als alle andere taken, bij het begin. In dit geval met de stofzuiger en het meubelkopstuk van de stofzuiger het stof en de ergste vuil weg halen. Kijk goed naar het kopstuk, die wil je zo zacht mogelijk hebben om krassen te voorkomen. Daarna maak je de leren meubels schoon met een vochtige doek. Hiervoor gebruik je gedestilleerd water wat aan de kook is gebracht, dit om klakvlekken te voorkomen. Laat daarna het vocht opdrogen. Dit zijn onderhoud werkzaamheden die je wekelijks uitvoert om zo lang mogelijk te genieten van jouw leren meubels.

bankhoezen

Leren bank schoonmaken: Hardnekkige vlekken verwijderen

Naast het wekelijkse onderhoudt heb je altijd kans op hardnekkige vlekken. Hier ontkom je gewoon niet aan in een huis waarin geleefd wordt. Zo kun je tijdens een snack wat laten vallen of er gebeuren andere onverwachte dingen. Hiervoor gebruik je een leerreiniger wat je met een zachte spons in op de vlek toedient. Je moet dan niet te hard boenen want daardoor kan het leer beschadigd raken. Wanneer je denkt de vlek verwijderd te hebben droog je het na met een doek. Mocht er dan nog een klein beetje zitten, doe je dezelfde handeling nogmaals. Je blijft dan niet te veel boenen want dit kan alleen maar een grotere vlek genereren.

bankhoezen

Voeden en verzorgen van meubelleer

Leer is een natuurlijk materiaal. Dit moet je om de zoveel tijd volledig goed voeden en verzorgen om er zo lang mogelijk van te genieten. Doe je dit niet dan kan het leer uitdrogen en scheuren. Dit zal zonde zijn wanneer je met een goed verzorgde leren meubel jaren kunt genieten. Het is dan misschien een beetje extra werk, maar uiteindelijk scheelt het veel geld omdat je geen nieuwe meubels hoeft te kopen. Er zijn verschillende kits op de markt met een goede beschrijving hoe je dit moet uitvoeren. Van een care product wat je met een doek in wrijft. Tot een conditioner wat je in de avond voordat je naar bed gaat toedient zodat deze de hele nacht goed kan intrekken.

Bekijk ook:

Lees ook:  Een ontspannen slaapkamer 
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!

4 Comments

Leave a Reply