De woonkamer is de plek waar je het meeste zit met het gezin, familie of met vrienden. Het gezelschap wil je verwelkomen in een gezellige woonkamer. In deze blog lees je op welke manieren je de kleur op de muur zo leuk mogelijk kan opfleuren.

 

Kleur op de muur verven

Een optie waar een durf voor nodig is, is de muur schilderen. De meeste mensen gaan vaker voor een standaard witte kleur. Bij het verven van de muur kun je zelf bepalen hoe ver je in de optie wilt gaan. Je kunt bijvoorbeeld voor een veilige en neutrale kleur gaan. Hierbij te denken aan een neutrale tint, zoals taupe, grijs of zand. Je kunt ook voor een extremere kleur gaan, zoals geel of roze. Het is helemaal niet erg als de kleur aan de muur toch niet past bij de inrichting. Je kunt ook de kleur voor de inrichting veranderen. Zo kun je bijvoorbeeld voor jouw stoelen stoelhoezen kopen. Op deze kun je de kleur van de inrichting laten matchen met de kleur aan de muur. Je kunt het verven overal toepassen, van je slaapkamer tot aan een kantoor aan huis.

 

Vier kleuren

In totaal zijn er vier kleuren, die mensen opvrolijken wanneer deze op de muur worden geverfd.

 

Kleur geel

De gele kleur is van de zon en dus van licht en warmte. De gele kleur maakt je vrolijk, geeft meer energie en stimuleert je nieuwsgierigheid.

Kleur blauw

De kleur blauw brengt je in gedachten terug naar een warme, lange zomer. Dit komt, doordat blauw je doet denken aan een wolkeloze lucht en de zee

Kleur oranje

De kleur oranje staat bekend als een positieve, vrolijke en krachtige kleur. Daarnaast geeft de oranje kleur een gevoel van gezelligheid en saamhorigheid.

 

Kleur rood

De rode kleur staat voor de liefde, kracht en romantiek. Ook staat rood voor gevaar. Het is dus belangrijk om een rode kleur te kiezen die voor jou voor liefde, kracht en romantiek staat.

 

Behang

Wil je liever iets anders dan verven, kun je nog altijd kiezen om je muur te behangen. Behang is een decoratieve muurbedekking. Deze muurbedekking is geprint op een canvas of sterk papier. Het behang wordt met lijm tegen de muur aangedrukt. Het behang kan bestaan uit een print of een even kleur.

Ophangen

Het is ook mogelijk om enkele voorwerpen op te hangen aan de muur. Er zijn veel verschillende voorwerpen die je aan de muur zou kunnen ophangen. Zo kun je bijvoorbeeld foto’s op posters van de kinderen ophangen aan de muur. Ook is het mogelijk om een plankje op te hangen aan de muur. Op dit plankje kunnen ook foto’s in fotolijstjes worden geplaatst. Daarbij is het ook mogelijk om andere voorwerpen te plaatsen aan de muur. Of wat dacht je van een spiegel ophangen. Een mooie spiegel kan ook veel warmte geven aan de inrichting. Er zijn mensen die een wandkleed ophangen aan de muur. Een wandkleed is een met de hand of mechanisch geweven tapijt met ingeweven versiering. Een wandkleed is een uniek, omdat een wandkleed niet vaak gekozen wordt voor de inrichting.

Lees ook:  Waarom kiezen mensen voor een open haard?

 

Tot slot

Er zijn veel verschillende opties om jouw woonkamer op te fleuren. De een hecht veel waarde aan een rustige muur met een even kleur. De ander vindt het fijn om voor iets drukkere muur te gaan, met een print. Naast het verven en behangen, kan je er ook nog altijd voor kiezen om een voorwerp aan de muur op te hangen. Wat dacht van je van een leuke babyfoto van de kids of en mooi plankje met allemaal verschillende spulletjes die jou dierbaar zijn.

Bekijk ook Hoe creëer je een boho chic stijl in huis

Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!