Kantoor aan huis inrichten

Je bent bijvoorbeeld een startende boekhouder in Geleen en je wilt graag thuis een kantoor. Een goed ingerichte werkplek is essentieel. Daarnaast is het ook belangrijk voor de ergonomie. Als je thuis werkt, is het natuurlijk erg aantrekkelijk om aan de keukentafel of op bed te gaan werken, maar dit zal ten koste gaan van de productiviteit. Hoe doe je dit dan wel op een goede manier? In dit artikel ga ik je een aantal tips geven!

Nergens een werkplek? Maak een kantoor aan huis

Heb je geen kantoor aan huis en werk jij nu aan de keukentafel? Maak er dan zelf een. Het is namelijk niet slecht om te investeren in een goede werkplek. Durf ook creatief na te denken om kosten te besparen. Je zou ladekasten kunnen gebruiken als poten en hier vervolgens een tafelblad op leggen. Je zou ook verstelbare poten kunnen bestellen en hier een werkblad op kunnen leggen. Investeer daarnaast ook nog in een in hoogte verstelbare stoel en je bent al een heel eind op weg.

Ga creatief met je kantoor aan huis om

Niet iedereen heeft de luxe om alle spullen makkelijk op te bergen. Heb je dit niet? Zorg dan voor een creatieve oplossing! Denk aan uitschuifbare lades of probeer andere spullen op een andere plek neer te zetten. Heb je een zolder of kelder? Dan kunnen hier ook nog spullen worden opgeborgen. Het is namelijk belangrijk om je werkplek netjes te houden, zodat je niet wordt afgeleid of wordt geprikkeld.

Kleurgebruik

Denk goed na over het kleurgebruik in je huis. Kleur kan invloed hebben op je nachtrust. Paars, blauw en bruin werken namelijk rustgevend. Maar er zijn ook kleuren die zorgen voor energie. De kleuren zijn rood, oranje en geel. Zorg dan ook dat deze kleuren terugkomen in je werkplek.

Sfeer op je werkplek

Zorg ervoor dat werkplek er ook gezellig uitziet. Je zit er nu eenmaal meerdere uren per dag. Dit zou je kunnen doen door een prikbord op te hangen of door je planken of bureau aan te kleden met accessoires. Op het prikbord kun je aantekeningen of quotes op kwijt. Ook worden er vaak planten gebruikt om sfeer en levendigheid te creëren. Daarnaast zorgen planten voor de aanmaak en aanvoer van zuurstof.

Waar moet je extra goed op letten?

  • Een comfortabele stoel die je in hoogte kan verstellen. Bij de Ikea kun je deze stoelen al voor een leuke prijs krijgen.
  • De hoogte van je bureau moet ook goed zijn. Als je je armen laat rusten op de tafel moeten je armen in een hoek van 90 graden staan. Als deze hoogte niet goed is, kun je klachten krijgen.
  • Een laptop of computer is natuurlijk ook altijd belangrijk voor je werkplek. Het scherm moet ook altijd op ooghoogte staan, want ook van voortdurend naar beneden kijken, kun je lichamelijke klachten krijgen.

Hopelijk heb je nu genoeg informatie om een kantoor aan huis in te richten!

Wij hebben ook voor jou uitgezocht wat het belang is van een ergonomische werkplek! Benieuwd? Klik dan hier!

Lees ook:  Alles wat je moet weten over marmer tegels
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!