verdubbel opbergruimte – Verhuizen is niet altijd makkelijk. Je kunt met meerdere problemen te maken krijgen als je besluit om te verkassen uit je huidige woning. Eén daarvan is het geld: hoe ga je dat mooie huis op de Nederlandse polderprovincie betalen? Je kunt een hypotheek in Almere aanvragen, als je het geld niet in een keer kan uitbetalen. Als je leencapaciteit net genoeg is, dan heb je geluk. Maar zodra je voor de eerste keer het pand daadwerkelijk binnenkomt, merk je pas hoe krap alles op elkaar zit.

Nu verschijnt er een volgend probleem bij de verhuizing: ruimte voor al je spullen. Als je ineens te weinig ruimte lijkt te hebben voor al je spullen, dan kan dat erg penibel zijn. Gelukkig zijn er enkele slimme oplossingen die je kunt gebruiken, zodat je al jouw spullen zeker kwijt kan in de ruimte die je hebt.

hypotheek almere

Ga zo hoog mogelijk

Fysieke ruimte is driedimensionaal. Dit betekent dat er een lengte, een breedte en een hoogte is. Vaak wordt deze hoogte echter niet benut bij het plaatsen van een opbergkast. Dit heeft als gevolg dat je niet genoeg ruimte lijkt te hebben voor je spullen en kleren. Kies daarom dus voor hogere kasten, die tot aan het plafond komen. Zo verspil je geen kubieke meter aan ruimte en kun je jouw hele hebben en houden kwijt.

hypotheek almere

Verdubbel opbergruimte: Combineer meubels met elkaar

Zit je te twijfelen of je in jouw keuken een eettafel neer moet zetten of een keukenkast? Waarom niet allebei? Door de twee met elkaar te combineren, krijg je een mooie en praktische oplossing voor jouw probleem. Zo bestaat er al een slimme keukenkast die je binnen een mum van tijd kan uitklappen tot keukentafel. Verder heb je ook een trap die bestaat uit lades. Zo kun je in elke trede iets opbergen, zoals schoenen of tassen en bespaar je veel ruimte.

Ten slotte heb je een oplossing waar iedereen wel bekend mee is: bergruimte onder je bed. Door een bed te kopen met lades, kun je opbergruimte creëren voor kleren en schoenen. Daarnaast kun je de lades makkelijk onder het bed uithalen als je een keer goed wilt stofzuigen. Dit maakt het design nog praktischer.

hypotheek almere

Verdubbel opbergruimte: Gebruik de muren zo veel als mogelijk

Potten en pannen kunnen al snel veel ruimte innemen in een lade, waardoor je ander keukengerei misschien nergens kwijt kunt. In dit geval kan je pannen ook ophangen aan beugels in de keuken. Zo heb je ook niet meer het probleem dat je lang moet zoeken naar de juiste pan die je wilt gebruiken. Verder zijn instrumenten, zoals gitaren, ook makkelijk op te hangen aan de muur. Dit zorgt niet alleen voor meer ruimte, maar kan ook een mooie decoratie zijn voor in de huiskamer. Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om een kapstok op te hangen.

Bekijk ook:

Lees ook:  Stoere kinderkamer met steigerhouten bed
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!