We willen allemaal lekker genieten van de zomer. Maar we hebben niet altijd de tijd om een grote wandeling te maken zodat we de natuur beleven. Altijd druk met werk, hobby’s en de kinderen. Om de natuur in huis te halen kun je een veldboeket kopen. Dit is een bos bloemen die wat wilder in elkaar zit dan een kaarsrecht gesneden boeket bloemen. Dit maakt het boeket wat meer speels en door de manier van plaatsen is het net of je de bloemen zelf hebt geplukt.

veldboeket

Een lokaal boeket of een wereld boeket

Een veldboeket kun je op verschillende manieren samen stellen. Wanneer je kiest van lokale Nederlandse bloemen lijkt het heel erg of je de bloemen zelf hebt geplukt. Of ga je juist voor een werelds boeket. Dit zijn bloemen die voorkomen in de tropen en jungle en zijn vaak zeer uitbundig. Dit soort veldboeket zet je vaak in een hoge glazen vaas. Zodat je goed kan werken met verschillende hoogtes, vormen en kleuren. Met de juiste combinaties krijg je een zeer fleurig geheel en fleurt je huis helemaal op.

veldboeket

Zelf samenstellen is een hele uitdaging

Je kan uiteraard alles zelf samenstellen. Iedereen heeft nu immers zijn eigen smaak. Wat voor de één als chaos over komt kan voor de ander als mooi en speels overkomen. Toch wil je een geheel creëren in je bos veldbloemen in dat kan soms erg lastig zijn. Door de uitbundige bloemen maar een paar keer in je boeket te doen en deze aanvullen met veel groen, krijg je het effect dat de bloem eruit springt. Het groen geeft rust terwijl de bloem naar voren komt. Je kan dit ook doen door de uitbundige bloem aan te vullen met andere kleine bloemen. Zolang deze maar niet te veel aandacht opnemen en wegtrekken van de mooie bloem waar het om gaat.

veldboeket

Veel voorkomende bloemen

In veldboeketten zijn een aantal bloemen die uitermate geschikt zijn en veel voorkomen in deze boeketten. Zo kun je kijken naar de Strelitzia, ook wel paradijsvogel genoemd, de Delphinium in allerlei kleuren blauw en paars, of de kleurrijke Celosia welke er in vele soorten kleuren te vinden zijn. Dit zijn uiteraard maar een aantal van de vele duizenden bloemen die je kunt gebruiken. En dat is zeer mooi want dan kun je elke keer een ander boeket creëren voor een andere sfeer. Uiteraard kun je ook altijd dezelfde bloemen kiezen. Die keus ligt nu eenmaal bij jezelf, het is immers jouw huis waar jij je eigen sfeer wil creëren. En dit is maar goed ook want anders wordt het wel heel saai als iedereen hetzelfde blijft doen.

Lees ook:  Kenmerken van een moderne woonstijl

Leave a Reply