Wil je energie besparen dan zijn er een heleboel tips die je om de oren vliegen. Alleen zijn er een heleboel opties, waarbij niet alle opties even besparend zijn als andere. Ook als je insteek is om kosten te besparen zijn er verschillende dingen waar je aan moet denken. Hier zie je wat informatie voor inzicht in wat je nu het beste wel of niet kan doen.

Energie besparen betekent kosten besparen

Door energie te besparen bespaar je uiteindelijk ook veel kosten. Door bewust te leven kun je al een hoop energie en geld besparen. Voor sommige opties zijn er echter investeringen nodig. Welke investeringen kun je het beste maken om energie te besparen?

spouwmuurisolatie

Wel of geen spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie kan zorgen voor kosten besparen. Zo bespaar je met spouwmuurisolatie een tussenwoning al snel zo’n 250 euro per jaar op je energierekening. Bij een vrijstaand huis kan dat zomaar eens 1.000 euro zijn. Alleen, het moet wel goed gebeuren en het is de vraag of het geschikt is voor jouw muur. Zo moet bijvoorbeeld het voegwerk in goede staat zijn en moet een muur het juiste type stenen hebben. Je moet dus eerst een expert raadplegen of te bepalen of spouwmuurisolatie voor je muur zin heeft.

Zonnepanelen

Steeds vaker is er sprake van overbelasting van het elektriciteitsnet, met als gevolg dat het terug leveren van energie lang niet zoveel geld oplevert als voorheen. Het is dus de vraag of zonnepanelen de heilige graal zijn. Als je een elektrische auto hebt en je kunt thuis opladen, kan het wel interessant zijn. Momenteel zijn er ook ontwikkelingen op het gebied van waterstofpanelen. Zonnepanelen onzin? Dat is niet direct te zeggen. Je kunt zeker een berekening laten maken met een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd. Zo krijg je veel sneller inzicht in of zonnepanelen interessant zijn voor jouw huis.

Duurzaamheidscoaches

Veel gemeentes stellen duurzaamheidscoaches beschikbaar, die een kijkje bij jou thuis komen nemen. Die coach loopt met je mee om te bekijken wat de duurzame besparingen kunnen zijn. Daarnaast kun je ook zelf dingen bedenken. Zo is een elektrische airco vaak goedkoper om een ruimte mee te verwarmen dan verwarmingen met warm water verwarmd door middel van gas.

Bekijk ook: Alles wat je moet weten over marmer tegels

Lees ook:  Inspiratie voor je volgende vakantie
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!