Je huis te koop zetten is niet makkelijk, vooral niet als je op Funda even een blik werpt op de concurrentie. Je ziet huizen met prachtige ingerichte ruime kamers, diepe achtertuin en een woonkamer zo groot dat je makkelijk al je familie kwijt kan. Althans, dat lijkt allemaal zo, maar niets is minder waar! De kamers zullen waarschijnlijk niet veel groter zijn dan in jouw huis, wat belangrijker is de hoek van de foto die is genomen. Alles en iedereen heeft een hoek dat beter is dan andere hoeken, kijk maar naar jouw oude school foto’s. Schoolfotograaf Tilburg kijkt ook altijd naar de beste belichting en hoek van je kind, om zo een blijvende mooie herinnering aan de schooljaren vast te leggen. Een foto zegt meer dan duizend woorden, de toekomstige huizeneigenaren gaan voornamelijk af op foto’s, als de foto’s ze aanstaan, kijken ze naar de beschrijving van het huis en de vierkante meters. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je op een professioneel niveau verkoopfoto’s van je huis maakt.

Tip 1 Styling is key

Door je huis de juiste looks te geven maak je de ruimtes aantrekkelijker. Ook is het belangrijk om de rust te behouden in ruimtes door bijvoorbeeld kleuren combinaties te beperken tot maar 1 of 2 felle kleuren, waarbij de rest van de kleuren zo neutraal mogelijk gehouden worden. Zorg ervoor dat alles netjes en mooi is afgewerkt. Strijk ook je beddengoed voor de verkoopfoto’s, dit geeft een verzorgd en nette uitstraling aan je bed.

Tip 2 Lege vloeren

Houd de vloeren zo leeg mogelijk, tapijtjes en kleine bijzet tafeltjes die wellicht praktisch zijn, verdoezelen de echte vierkante meters ruimte. Persoonlijke spullen en speelgoed zijn niet aantrekkelijk en hierdoor lijkt de ruimte kleiner, dit wil je natuurlijk voorkomen. Ook een goede tip bij bezichtigingen!

Tip 3 Planten

Groene planten brengen levendigheid in huis, daarom is het raadzaam om slim gebruik te maken van je huisplanten voor de verkoop foto’s.  Zet ze neer daar waar de ruimte wat kleur en levendigheid mist. Let wel op dat je er niet te veel op één foto zet, dit kan namelijk ook afleiden van de rest van de kamer.

Tip 4 Spiegels

Door spiegels op te hangen in de woonkamer of gang maak je de ruimte groter. Dit werkt ook goed op foto’s. Kijk of je een kleine ruimte wat meer diepte kan geven met een spiegel.

Lees ook Zelf een jacuzzi inbouwen: zo doe je dat

slaapkamer verkoop foto's

Tip 5 De juiste hoek

De hoek van je foto kan de ruimte maken of breken. Daarom is het ontzettend belangrijk dat de foto vanuit de juiste hoek met zo veel mogelijk licht is genomen. Maak meerdere foto’s van verschillende hoogtes en hoeken, sta op een stoel als je de hoogte van de ruimte wil demonstreren. Voor de lengte ga je het best gehurkt in een hoek zitten. Experimenteer met verschillende hoeken om zo de juiste voor jouw ruimte te vinden.

Bekijk ook:

Lees ook:  Hoe maak je je huis aantrekkelijker voor verkoop?
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!