December is voor de meeste mensen de drukste tijd van het jaar. Terwijl de natuur zich hult in verstilling, gaan wij er een onnatuurlijk schepje bovenop doen met de feestdagen. Met name rond de kerst is het erg druk. In de woonkamers is het ook drukker qua interieur, met de kerstspullen erbij. Soms lijkt het huis in kerstsferen zetten meer tijd te kosten, terwijl je eigenlijk rond kerst zou willen genieten. Hoe houd je dan een ontspannen kerst in huis? Lees hier de tips. 

Begin eerder voor een ontspannen kerst 

Wil je de drukte niet in één keer? Begin dan eerder met de kerstdecoraties. Er zitten namelijk tussen de kerstspullen een heleboel decoraties die niet direct met kerst te maken hebben. Denk aan bijvoorbeeld een leuk sneeuwpopje voor op de vensterbank. Dat stoort niet als dat al iets eerder in de woonkamer staat. Zo kun je dus de kerstversiering in 2 stappen aanbrengen in plaats van dat alles in 1 keer moet. 

Haal wat dingen uit huis 

Het is gewoon drukker met al die kerstspullen. Zeker als er ook een kerstboom staat. Drukte geeft ook onrust. Als je dus een ontspannen kerst in huis wil, is het slim dat je bepaalde dingen uit huis haalt en tijdelijk in een bergruimte, op zolder of in de schuur te zet. Op die manier oogt het al een stuk rustiger. 

Slimme kerstinrichting voor een ontspannen kerst

Het geheim van een makkelijke kerstinrichting, is om niet te werken met veel kleine dingen, maar vooral met enkele grote items. Dit zijn dan wel direct items die echt bijzonder mooi zijn, blikvangers. Denk hierbij bijvoorbeeld een mooie kerstkrans. 

Kies voor een kant en klaar kerstboom. Heb je veel bergruimte? Waarom dan niet, als je een kunstkerstboom hebt, deze gewoon kant en klaar opslaan? Gewoon met de kerstverlichting en de ballen er nog in. Zo is er geen gedoe meer met kerstverlichting uit elkaar halen het jaar erop. Tip: doe een mooie hoes om de boom, zodat hij mooi blijft. 

Zet geen kerstspullen in de slaapkamer. Juist met de kerst is een ontspannen slaapkamer belangrijk.

Ga wat doen tijdens de kerst 

Allemaal eten met de familie… Voor veel mensen geeft dit alleen al veel spanning. Hoewel het fijn is om elkaar weer te zien, voel je in zo’n situatie snel de spanningen onderling die opborrelen of je hebt het alleen over koetjes en kalfjes. Voor veel mensen verre van ontspannend. Wat kan helpen is, zeker als je lang bij elkaar zit, om tussendoor even te gaan wandelen of samen een spelletje te doen. Een hygge mindset helpt daarbij.

Lees ook:  Waarom kiezen mensen voor een open haard?
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!