Ben je op zoek naar je droomhuis? Dan weet je dat het vinden van het juiste huis een spannende en soms stressvolle taak kan zijn. Een van de belangrijkste stappen in het huiszoekproces is de bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je de kans om het huis van binnen te bekijken en te zien of het aan al je wensen voldoet. Maar wat moet je nu precies opletten tijdens zo’n bezichtiging? In deze blog geeft makelaarskantoor BorgerSmith tips en advies over wat je moet opletten tijdens een bezichtiging, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen wanneer je het perfecte huis hebt gevonden.

Hoe is de staat van het huis?

Een van de belangrijkste dingen om op te letten tijdens een bezichtiging is de staat van het huis. Controleer of er duidelijke tekenen zijn van onderhoudsproblemen, zoals afbladderende verf, lekkende kranen of beschadigde vloeren. Ook is het verstandig om te controleren of er vochtproblemen zijn, zoals vochtplekken op de muren of een vochtige kelder. Deze problemen kunnen duur zijn om op te lossen en kunnen de verkoopprijs van het huis negatief beïnvloeden. Maak ook een lijst van eventuele kleine reparaties die nodig zijn, zoals het vervangen van een afgebroken deurklink of het opknappen van losse tegels. Als de verkoper bereid is om deze reparaties uit te voeren, kan dit de verkoopprijs positief beïnvloeden.

Lees ook 5 Tips voor het maken van verkoopfoto’s

makelaarskantoor BorgerSmith

Hoe is de indeling van het huis?

Let op de grootte en indeling van de kamers, de opslagruimte en de flow van het huis. Probeer je voor te stellen hoe je het huis zou gebruiken en of het aan je behoeften voldoet. Overweeg ook of de indeling praktisch is voor jouw levensstijl en of er eventuele aanpassingen nodig en mogelijk zijn, zoals het installeren van extra opbergruimte of het herindelen van de woning. Houd ook rekening met eventuele toekomstige veranderingen, zoals het starten van een gezin of het opnemen van een huisgenoot. De indeling van een huis kan een grote impact hebben op hoe comfortabel je je er thuis voelt.

Waar moet je op letten in de omgeving/buurt van het huis?

Tijdens een bezichtiging is het ook belangrijk om op de omgeving van het huis te letten. Controleer de afstand tot voorzieningen, zoals winkels, scholen en openbaar vervoer, en overweeg hoe gemakkelijk het is om vanuit het huis naar deze voorzieningen te reizen. Let ook op eventuele geluidsoverlast, zoals vliegvelden of drukke wegen, en overweeg of deze factoren invloed kunnen hebben op je levenskwaliteit. Controleer ook of er voldoende parkeergelegenheid is en of het huis in een veilige buurt ligt. De omgeving kan een grote impact hebben op hoe comfortabel je je thuis voelt en kan ook invloed hebben op de waarde van het huis op de lange termijn.

Heb je dé woning gevonden en wil je alvast een housewarming organiseren? Lees dan hier welke drankjes je kunt serveren!

Lees ook:  Voordelen van coolblinds
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!