Een verhuizing is een grote stap. Het kost tijd en energie. Door je goed te voorbereiden op de verhuizing kun je veel stress voorkomen. Plan alles goed en neem de tijd. Vraag hulp aan vrienden of familie als dat nodig is, want samen verhuizen is vaak leuker en gaat sneller.

Tips hoe jij je kan voorbereiden op een verhuizing

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je voor te bereiden op een verhuizing.

De eerste organisatie

Een verhuizing vraagt om goede voorbereiding. Het is belangrijk om alles goed te plannen. Begin op tijd met het inpakken van je spullen. Dit zorgt namelijk voor minder stress. Gebruik stevige dozen en goede tape. Schrijf op elke doos wat erin zit en in welke kamer het moet. Dit helpt weer bij het uitpakken.

Denk ook aan het regelen van een verhuisbedrijf, zoals ealogistics.nl. Zoek een betrouwbaar bedrijf. Lees reviews en vraag offertes aan. Zo weet je wat je kunt verwachten en kom je niet voor verrassingen te staan. Vergeet niet om op tijd een datum af te spreken.

Inpakken van spullen

Inpakken kan veel tijd kosten. Begin met de dingen die je niet dagelijks gebruikt. Dit kunnen boeken, seizoenskleding of decoraties zijn. Gebruik bubbeltjesplastic of oude kranten om breekbare spullen te beschermen. Zorg ervoor dat zware spullen onderin de doos zitten en lichte spullen bovenop.

Keuken spullen zijn vaak lastig in te pakken. Gebruik handdoeken of vaatdoeken om glaswerk en servies in te wikkelen. Dit voorkomt breuk. Zet pannen en andere zware items onderin en vul lege ruimtes met lichte dingen.

Kleding kun je in koffers of stevige zakken doen. Hang kleding in speciale garderobe dozen als je die hebt. Dit voorkomt kreukels en bespaart tijd bij het uitpakken. Of als je snel te werk wil gaan tijdens de verhuizing kan je een plastic over de opgehangen kleding doen. Doe vervolgens de hangers door de plasticzak en je kleding blijft zo goed beschermd.

voorbereiden verhuizing ealogistics.nl verhuizing

Adreswijziging en administratie

Vergeet niet om je adres te wijzigen. Dit kan online bij de gemeente. Geef ook je nieuwe adres door aan belangrijke instanties. Denk aan de bank, de verzekering en je werk. Dit voorkomt dat belangrijke post naar je oude adres gaat.

Houd een lijst bij van alle instanties die je moet informeren. Zo vergeet je niemand. Vergeet ook niet om je abonnementen op tijd over te zetten. Dit geldt voor internet, televisie en tijdschriften.

Op de dag van de verhuizing

De verhuisdag kan stressvol zijn. Zorg daarom dat je goed voorbereid bent. Begin de dag met een stevig ontbijt. Dit geeft je energie voor de dag. Zorg dat alles klaarstaat als het verhuisbedrijf komt. Zet dozen en meubels bij de deur. Dit bespaart tijd. En geef duidelijk aan welke spullen breekbaar zijn, zet deze vervolgens apart. Dit helpt de verhuizers door aanwijzingen te geven. Zo weet iedereen waar de spullen heen moeten in het nieuwe huis.

In je nieuwe huis begin je met het plaatsen van de grote meubels. Dit geeft je een goed overzicht. Begin daarna met de belangrijkste kamers. Vaak zijn dit de keuken en de slaapkamer. Dit zorgt ervoor dat je snel weer normaal kunt leven. Pak daarna de andere kamers uit. Neem de tijd om alles een plek te geven.

Lees ook:  Alternatief en duurzaam wonen, dit zijn je opties

Schoonmaken en opleveren

Vergeet niet om je oude huis schoon achter te laten. Dit hoort bij het opleveren. Maak alle kamers goed schoon. Vergeet niet om ook de ramen te lappen en de vloeren te dweilen. Dit zorgt voor een goede indruk bij de nieuwe bewoners of de verhuurder.

Doe een laatste ronde door het huis. Controleer of je niets vergeten bent. Sluit ramen en deuren goed af. Geef de sleutels terug zoals afgesproken. Dit kan vaak via de makelaar of direct aan de nieuwe bewoners.

Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!