Het kiezen van de juiste raambekleding voor elke kamer in je huis is essentieel voor zowel de functionaliteit als de esthetiek van de ruimte. Iedere kamer is verschillend, maar dat betekent ook dat bij iedere kamer een ander soort raambekleding past. Dit komt doordat bij iedere kamer er andere behoeften zijn zoals privacy, lichtregulatie en stijl. In deze blog bespreken we enkele handige tips voor het selecteren van raambekleding voor specifieke ruimtes zodat jij het beste uit elke kamer kunt halen.

Slaapkamer

Voor de slaapkamer wil je gebruik maken van raambekleding wat voor privacy en comfort zorgt. Voor deze ruimte ben je snel geneigd om voor verduisterende gordijnen te kiezen voor een goede nachtrust, maar je kan ook voor rolluiken of coolblinds gaan. Rolluiken zijn uitstekend voor geluidsisolatie en verduistering. Als je een mix wilt tussen zowel privacy en lichtregulatie zullen rolgordijnen met een dubbele functie ideaal zijn. Dit zijn rolgordijnen die overdag het licht kunnen filteren, maar ’s nachts voor verduistering zorgen.

Keuken

In de keuken is raambekleding van groot belang, want hier wordt toch veel tijd doorgebracht door middel van eten voorbereiden, eten koken of gezelligheid gecreëerd door gesprekken te voeren. Daarom moet raambekleding niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook functioneel en praktisch zijn. Korte gordijnen zijn een uitstekende keuze voor de keuken, want ze voegen een stukje stijl en sfeer in de keuken toe zonder in de weg te hangen tijdens het koken. Doordat deze raambekleding korter is zal er ook minder snel vuil op komen en zijn ze gemakkelijker te reinigen vergeleken met lange gordijnen. Een andere populaire keuze voor keukenraambekleding is het gebruik van houten jaloezieën. Deze jaloezieën zijn niet alleen stijlvol, maar ook erg functioneel in de keuken omgeving. Houten jaloezieën kunnen eenvoudig worden afgeveegd en gereinigd. Bovendien bieden ze de mogelijkheid om de lichtinval nauwkeurig te regelen, zodat je de juiste hoeveelheid licht in de keuken kunt hebben terwijl je kookt of eet.

Woonkamer

Een populaire keuze voor de woonkamer is het gebruik van gordijnen met een luxe uitstraling. Deze gordijnen zijn meestal gemaakt van zware stoffen en worden vaak gevoerd waardoor ze niet alleen een elegante uitstraling hebben, maar ook het geluid in de kamer verbeteren. Ze kunnen een gevoel van warmte en comfort toevoegen aan de kamer en de keuze van kleur en patroon zullen de stijl van de ruimte beïnvloeden. Een andere optie voor de woonkamer is het gebruik van shutters. Deze raambekleding voegt niet alleen karakter toe aan de kamer, maar biedt ook uitstekende controle over het licht en privacy. Kijk hier voor meer informatie over shutters. Je kan de lamellen aanpassen om de hoeveelheid lichtinval te regelen en ze zien er altijd goed uit.

 

Lees ook:  De sleutel tot jouw droomhuis: Woning kopen in Zoetermeer
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!