Of je nou een groot of een klein huis hebt, schoonmaken moet je altijd. Niet alle onderdelen van je huis kunnen echter op dezelfde manier worden schoongemaakt en daar moet je rekening mee houden. In deze blog helpen we je daarbij en vertellen we je alles over het schoonmaken van je huis.

Opruimen

Vaak het makkelijkst is het opruimen van je huis. Dit proces gaat hetzelfde in iedere ruimte binnen je huis en het gaat er vooral om dat je weet waar alle spullen terecht moeten komen. Zonder op te ruimen, kun je ook de rest van je huis niet schoonmaken en het is dus belangrijk dat je bij de basis begint. Door goed op te ruimen kun je tevens ook meteen meer leefruimte creëren.

Poetsen

Nadat je huis volledig opgeruimd is, kun je met het echte schoonmaakwerk beginnen. Je gaat immers je huis poetsen en dit kost vrij veel tijd. Een goede tip is om te beginnen met de kamer waar je het meest tegenop ziet. Meestal is dit de kamer waar je het langste over zult doen, of waar de meeste kleine plekjes gepoetst moeten worden.

Het is verder verstandig om vooraf te plannen in welke volgorde je alles wilt gaan poetsen. Wanneer je immers de vloer poetst, moet deze drogen. Je kan in die tijd dus ook niet verder gaan met iets anders poetsen en zult moeten wachten. Daarom kun je bijvoorbeeld eerst beter de ramen poetsen.

Hierom is het verstandig om een goede planning te maken, zodat je gestructureerd aan de slag kunt.

gevelonderhoud

Gevelonderhoud Maastricht

Wanneer de binnenkant van je huis volledig schoongemaakt en opgeruimd is, is het tijd om aan de buitenkant van je huis te beginnen. Als je wil dat je huis écht volledig schoon is, is het onderhouden van de buitenkant van je huis ook erg belangrijk. Dit is immers het eerste dat mensen zien wanneer ze naar je huis toekomen en is dus van groot belang bij de indruk die je huis bij ze achterlaat. Om dit goed te verzorgen, zul je moeten denken aan gevelonderhoud Maastricht.

Als je gevel er goed uit ziet, ziet je gehele huis er direct goed uit en dat is waar je naar streeft! Een schone gevel kan zelfs de waarde van je woning verhogen. Eventueel kun je ook je dak helemaal schoon laten maken, zodat je huis er helemaal goed uitziet. Niet alleen heeft dit visuele waarde, het is ook een stuk beter voor de levensduur van je dak en gevel. Je wilt niet dat er schade aan je huis komt en het is dus zeker verstandig om dit te onderhouden.

Ga jij binnenkort een housewarming organiseren? Lees hier welke drankjes je kunt serveren!

Lees ook:  Zelf een Zweedse fakkel maken
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!