Heb je laatst een nieuw huis gekocht en sta je op het punt om de oude vloer te vervangen voor vloertegels? Dat kan. Wanneer je dit door een professioneel bedrijf laat doen komen hier vaak extra kosten bij kijken. Maar wat zijn nu de daadwerkelijke kosten voor het aanleggen van een tegelvloer?

De kosten voor het aanleggen van een tegelvloer

Wil je een tegelvloer laten leggen? De kosten zijn vaak afhankelijk van jouw wensen. Als je een tegelvloer laat leggen, wordt de prijs vaak per m2  berekend. De kosten voor het leggen zijn opgebouwd uit de prijs van tegels, de hulpmiddelen voor het leggen en de arbeidskosten van een tegelzetter. Een belangrijk onderdeel van deze kosten is het egaliseren van een tegelvloer.  Zo lopen de prijzen van een tegelvloer erg uiteen. Dit heeft onder andere te maken met de oppervlakte van de kamer, het materiaal van de tegel, of je vloerverwarming wilt aansluiten, of je tegelplinten wilt en het soort vloertegel. Daarom hebben wij de gemiddelde prijzen voor je op een rijtje gezet

Factoren Gemiddelde prijs per m2
Vloertegels €15 – €160
Keramisch €15 – €80
Natuursteen €30 – €160
Tegelzetter €25 – €40
Lijm en voegmiddel €10- €20
Totaal €50 – €220

 

Keuze soorten tegels

Allereerst heb je de keuze uit keramische tegels of natuursteen. Keramische tegels zijn van kei. Deze worden in een fabriek gemaakt en zijn door een glazuurlaag in alle denkbare kleuren verkrijgbaar. Zo heb je bijvoorbeeld ook keramische tegels in houtlook tegels of tegels met de uitstraling van natuursteen.

Keramische vloertegels

Keramische vloertegels zijn weer onder te verdelen in drie soorten.

 • Grestegels: deze zijn verkrijgbaar in alle kleuren en kosten gemiddeld tussen de €20 – €60 per m.
 • Terracotta tegels: de vloertegels zijn vaak verkrijgbaar in bruintinten. De gemiddelde prijs per m2 is tussen de €15 – 40.
 • Cementtegels: beschikbaar in diverse effen of kleurrijke patronen. De gemiddelde prijs per m2 ligt tussen de €60- €80.

Natuursteen vloertegels

Naast keramische vloertegels kun je ook kiezen om natuursteen vloertegels te laten leggen. Natuursteen is een uniek product omdat het door de natuur gevormd wordt door het verhitten of verdrukken van gesteente. De aardlagen zie je terug in de tegels en soms zelfs de fossielen. Natuursteen is erg populair doorat het tijdloos is. Daarnaast vallen beschadigingen aan de steen niet snel op. Ook natuursteen is in verschillende soorten te verkrijgen. Deze kun je hieronder zien.

 • Leisteen: verkrijgbaar in de kleuren zwart, grijs, groen en rood. Dit zijn vaak vooral effen kleuren. De gemiddelde prijs per m2 zit tussen de €30 – €160.
 • Hardsteen: de kosten voor per m2 zit ook tussen de €30 -€160. Hardsteen is te verkrijgen in zandkleuren, zwart, grijs, wit, blauw, rood en groen.
 • Kalksteen: gemiddelde prijs per m2 zit tussen de €40 – €135. Verkrijgbaar in de kleuren zandkleuren, zwart, grijs, wit, blauw, rood en groen.
 • Kwartsiet: de vloertegel zijn verkrijgbaar in zwart, grijs, groen en rood. De prijs bedraagt tussen de €40 -€150.
 • Graniet: dit zijn vaak gespikkelde vloertegels en verkrijgbaar in zwart, grijs, groen en rood. Gemiddelde prijs per m2 is €50 – €100.
 • Marmer: een van de populairste vloertegels van dit moment is marmer. Deze is verkrijgbaar in zandkleuren, zwart, grijs, wit, blauw, rood en groen. De gemiddelde prijs ligt tussen de €50 – 5130.
Lees ook:  MUST HAVE: All weather loungeset

Daarnaast is het belangrijk om er rekening mee te houden dat wanneer je kiest voor een natuursteen, dat je de vloer het beste kunt laten impregneren. Zo blijven de tegels het langste op hun mooist. Dit geldt ook voor sommige keramische vloertegels als deze bijvoorbeeld in de badkamer geplaatst worden. Impregneermiddel kost €35 per liter. Hiermee kun je 20 tot 35 m2 impregneren. Dit is afhankelijk van de zuigkracht van de vloertegels. Wil je meer weten over tegels voor in een badkamer? Lees dan hier meer erover.

Vakkundige tegelzetter

De meeste tegelzetters kosten tussen de €25 tot €40 per m2. Hiernaast berekenen sommige tegelzetters van tevoren een totaalprijs voor het hele project. Het is dan ook belangrijk om op voorhand goed te kijken wat er bij de prijs zit inbegrepen en wat niet. Ook kun je je vooraf laten informeren over de mogelijkheden in jouw huis door middel van een adviesgesprek. Vaak worden hier ook kosten voor gevraagd, die gemiddeld rond de €50 zijn.

Tegelplinten

Ten slotte kun je kiezen om naast de vloertegels ook tegelpinten te laten leggen. Dit zijn smalle randen van de tegel die tegen de onderkant van de wand worden geplaatst. Tegelplinten kosten tussen de €35 en €50 per m2 voor het materiaal en plaatsing door een tegelzetter. Tegelplinten zorgen voor een perfecte en nette afwerking van jouw tegelvloer.

De voordelen van tegels laten leggen

Waarom kiezen voor een tegelvloer? De voordelen van vloertegels zijn eindeloos. In de zomer zijn de tegels lekker koel en in de winter zijn ze geschikt voor vloerverwarming.

 • Uitstraling: tegels kunnen de uitstraling van een ruimte helemaal veranderen. Heb je een kleine kamer? Maak dan gebruik van grote tegels. Hiermee laat je de kamer groter lijken.
 • Onderhoud: ten opzichte van vloerbedekking zijn tegels makkelijk schoon te houden. Daarnaast is het ook nog eens hygiënischer. Zo verstopt vuil zich in tapijt en is het alleen maar moeilijker om het eruit te halen.
 • Duurzaam: vloertegels zijn in productie erg duurzaam. Het hoofdmateriaal is namelijk klei. Een tegelvloer zal daarom ook niet snel beschadigen en blijft lang mooi. Ze blijven trouwens wel alleen mooi als je niks vergeten bent bij je verbouwing. Ken daarom de dingen die vaak vergeten worden bij een verbouwing.

Wil je meer weten over de kosten van een tegelvloer of ben je benieuwd naar de verschillende opties? Laat je goed informeren en maak een weloverwogen keuze voor een vloer die perfect bij jouw wensen past. Zo kun je verschillende stijlen creëren door het kiezen van de juiste vloer.Succes!

Let op: alle benoemde prijzen in dit artikel is op basis van een gemiddelde prijs.

Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!