Wanneer je besluit je badkamer een frisse, nieuwe uitstraling te geven, is de keuze van tegels een van de meest bepalende factoren. Tegels zijn er in allerlei vormen, maten, kleuren en materialen, en de mogelijkheden zijn haast eindeloos. Maar wat zijn nu de beste tegels voor in je badkamer?

 

De sfeer

Allereerst is het belangrijk om te bedenken welke sfeer je wilt creëren in de badkamer. Ga je voor een moderne, strakke uitstraling of kies je liever voor een warme, landelijke sfeer? De keuze van tegels is hierin cruciaal. Voor een moderne uitstraling kun je kiezen voor grote, vierkante of rechthoekige tegels in neutrale kleuren zoals grijs of wit. Deze tegels geven een strak en ruimtelijk effect. Voor een landelijke sfeer zijn kleinere tegels in warme kleuren, zoals beige of bruin, juist weer meer geschikt.

Materiaal keuze

Vervolgens is het materiaal van de tegels van belang. Keramische tegels zijn het meest populair voor in de badkamer, omdat ze waterbestendig, slijtvast en onderhoudsvriendelijk zijn. Een andere optie is natuursteen, wat een luxueuze en tijdloze uitstraling geeft aan je badkamer. Houd er echter wel rekening mee dat natuursteen meer onderhoud vereist dan keramische tegels. Zo moet natuursteen regelmatig worden geïmpregneerd om het te beschermen tegen water en vuil.

Grootte van badkamer en tegels

de grootte van de tegels speelt een rol in de uiteindelijke uitstraling van de badkamer. Grote tegels geven een rustig en ruimtelijk effect, terwijl kleinere tegels juist zorgen voor meer dynamiek. Een bijkomend voordeel van grote tegels is dat er minder voegen zijn, wat het schoonmaken vergemakkelijkt. Een tip is om de voegen in dezelfde kleur te kiezen als de tegels, zodat ze minder opvallen.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de antislipwaarde van de tegels, zeker voor de vloer in de badkamer. Tegels met een hoge antislipwaarde zijn ruwer, waardoor je minder snel uitglijdt als de vloer nat is.

 

Professioneel advies

Tot slot is het aan te raden om professioneel advies in te winnen bij het kiezen van de juiste tegels voor jouw badkamer. Een gespecialiseerd klusbedrijf, zoals klusbedrijf Maastricht, kan je helpen bij het maken van de juiste keuze en kan bovendien zorgen voor een vakkundige plaatsing van de tegels. Want een goede voorbereiding en plaatsing zijn net zo belangrijk als de keuze van de tegels zelf.

Samengevat zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de beste tegels voor in je badkamer. Denk goed na over de gewenste sfeer, het materiaal, de grootte en de antislipwaarde van de tegels. En vergeet niet om professioneel advies in te winnen, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt en kunt genieten van een prachtige, nieuwe badkamer die helemaal aan jouw wensen voldoet.

Lees ook:  Muizen in huis? Dit kun je er tegen doen!
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!