Sommige mensen hebben een pronkstuk in hun interieur. Denk aan een oude platenspeler, een koffiehoekje of misschien wel een vleugel. Het is een belangrijk voorwerp in het woonkamerinterieur voor deze mensen, ze willen graag dat hun pronkstuk optimaal tot zijn recht komt in de woonkamer. Je inrichting moet daarom wel omgegooid worden, want er moet al bij het inrichten van de woonkamerinterieur rekening gehouden worden met dit pronkstuk. Het is niet handig om er pas aan te denken als je alles al bijna hebt staan, want de kans is groot dat je dan opnieuw kunt beginnen. Het maakt niet uit wat je pronkstuk is, in dit blog een aantal tips om te zorgen dat je pronkstuk goed tot zijn recht komt.

 

Locatie

Voordat je ook maar iets anders gaat bepalen in de woonkamer kies je de locatie van je pronkstuk uit. Kies waar je pronkstuk het beste uit gaat komen of waar je graag hebt dat het staat. Een pronkstuk heeft vaak veel ruimte nodig, zodat het goed te zien is, vaak ook nog te gebruiken is en zodat er nog omheen gelopen en gepoetst kan worden. Plaats het pronkstuk daarom niet te dicht bij muren of andere meubels in de buurt. Kies een plek waar je je fijn bij voelt. Midden in de woonkamer of een plek bij de muur met voldoende ruimte eromheen is vaak het beste.

Verlichting

Een pronkstuk is niet voor niets een pronkstuk. Zorg er daarom voor dat er goede verlichting is. Overweeg eens om een mooie hanglamp op te hangen of kies voor spotjes op de muur voor een meer luxere uitstraling. Het kan ook een goede optie zijn om voor dimmers te kiezen. Kies je hiervoor dan kun je altijd een sfeertje creëren. Extra sfeer? Dan kun je er zelfs voor kiezen om vloerlampen die strategisch geplaatst zijn te nemen. Het kan zijn dat je hier wel je vloer voor moet verbouwen. Dat geeft veel rommel, dus dan is het aan te raden om een grond container te huren.

 

Ruimtelijk

Natuurlijk, je woonkamerinterieur draait deels om je pronkstuk, maar vergeet niet dat het een woonkamer is en dat je er dus ook nog in moet kunnen leven. Kies daarom voor meubelstukken die om het pronkstuk geplaatst worden. Zorg dat deze bijdragen aan de sfeer van de ruimte en dat je de woonkamer met je meubelstukken ook gezellig maakt. Is een oude platenspeler je pronkstuk? Dan is het misschien leuk dat je meubels en de sfeer in je woonkamer ook een beetje retro is. Heb je een moderne vleugel? Dan kun je misschien beter gaan voor een strak interieur in je woonkamer.

Zou je graag ook willen weten hoe je zwart en goud in een woonkamer doet combineren? Klik dan hier!

Lees ook:  Aandacht besteden aan je tuin is de moeite waard
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!