Lekker hoor, eindelijk een eigen huis na heel veel moeite en een lange zoektocht. Of misschien wel een nieuw pand om te gaan verbouwen en te verhuren. Hoe dan ook, een nieuw pand vereist bijna altijd werk. Meters aan oud behang dat van de muren afgetrokken kan, een dak dat opnieuw gelegd moet worden, er is een hele hoop dat mogelijk gedaan moet worden. Sommige mensen volgen het liefste de huidige trend omdat dit goed verkoopt en een gewilde plek kan verzekeren. Trends zoals de zwarte metalen frames en visgraat motieven die je tegenwoordig overal ziet. Je kunt echter ook proberen kamers nog origineler in te richten.

Tegen de trend in gaan

Tegen de trend in gaan is een gegarandeerde manier om op te vallen. Het is heel erg moeilijk om met iets echt origineels te komen, want vrijwel alles is al eens gedaan. Denk je aan het tegenovergestelde van zwart staal, dan kom je al snel op felle kleuren uit. Dergelijke vrouwelijke inrichtingen zijn echter niet ongebruikelijk, maar je verkleint wel je markt als je een huis hebt met als doel verkoop of verhuur. Tegen de trend in gaan is voornamelijk prima te doen wanneer je een huis voor jezelf hebt gekocht, en niet voor de verkoop. De uitzondering hierop is als je een huis inricht met als doel om viral te gaan. Denk hierbij aan een woning die de stijl van een bekende film zoals Lord of the Rings overneemt.

Speciale kamers in plaats van een heel huis

Om een heel huis te gaan doen in een stijl alleen maar om aandacht te trekken is niet alleen misschien verloren tijd, maar ook nog eens heel veel moeite. Wat een betere oplossing is, is om een enkele kamer (of twee) speciaal te maken. Een makkelijke kamer om specialer te maken is bijvoorbeeld de badkamer. Als je badkamer een luxe uitstraling heeft, dan trekt dit mensen aan die al snel meer willen neerleggen om er te mogen zijn. Denk aan een Hammam stijl met prachtige mozaïek tegels, of een speciaal bouwwerk met een open regendouche om heerlijk te kunnen genieten van het water. Bij een speciale luxe kamer speel je in op mensen hun fantasie en wensen. Geef iemand een kamer waar ze naar verlangen, waar ze graag hun tijd zouden vertoeven.

Design tegels en andere centrale stukken

Zie je een badkamer niet zo zitten, dan kun je ook de focus leggen om een speciaal (kunst)werk. Dat ene bouwwerk bij de entree waardoor je meteen het gevoel hebt dat je iets heel speciaals binnenloopt. Fonteinen, Houten grote balken, een trapleuning die is bewerkt met luxe uiteindes, een speciaal mozaïek op de binnenplaats, je kunt het zo gek niet verzinnen. Het is het allerleukste als je iets zelf kunt doen zodat je ook echt het gevoel hebt mee te hebben gewerkt aan een uniek huis, maar iemand inhuren kan natuurlijk ook altijd!

Bekijk ook Wonen in een maisonnette woning

Lees ook:  Balkonscherm voor beetje privacy
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!