Planten in huis is tegenwoordig helemaal in. Niet alleen voor de ouderen onder ons die alleen maar thuis zitten, maar ook voor de harder werkers. Het is een hele trend en een reactie op onze hectische leven. Planten geven namelijk een therapeutische werking. Door te zorgen voor planten ontzorgt het jouw van je stres. Even nergens anders aan te denken dan die mooie planten in huis. Niet alleen tijdens de verzorging, maar ook wanneer je op de bank zit en je favoriete serie kijkt op de televisie. Het komt niet alleen door de verzorging. Ook de verschillende kleuren groen en de zuurstof wat de plant geeft deze rustgevende werking.

Verhuistips: Alles meenemen, of wat achter laten

Planten zijn niet zo gek op verhuizingen. Veel planten hebben een specifieke plek nodig om te kunnen groeien. Niet alle planten zijn zo gehecht aan een bepaalde hoeveelheid zonlicht en andere elementen voor hun groei. Maar bij een verhuizing is dit wel een belangrijk punt om mee te nemen.

Het is namelijk belangrijk om voor elke planten de wensenlijst en standplaats te bekijken en of je deze kunt vervullen in het nieuwe huis. Het namelijk zeer jammer wanneer je alle energie stopt in het verhuizen van de planten wanneer ze in het nieuwe huis te zien in storten.

verhuisbedrijf Alkmaar

De voorbereiding voor verhuizen

Na de vele uren die je hebt gestoken in het verzorgen van de planten, snapt verhuisbedrijf Alkmaar dat je het liefst de planten meeneemt naar het nieuwe huis. Dit is uiteraard geen probleem, maar het vraagt wel enige voorbereidingen. Dit begint bij het water geven, het beste is namelijk een week voor de verhuizing de planten even geen water meer te geven. Houdt hierbij wel rekening met de seizoenen en behoefte van de planten. De ene plant kan er beter tegen dan de andere. Al het water wat je de plant namelijk geeft moet ook getild worden. De plant wordt lichter als je het even een week geen water meer geeft. Dit maakt de verhuizing een stuk makkelijker.

verhuisbedrijf Alkmaar

Verhuistips: Voorkom uitstelgedrag

Bij een verhuizing komt uiteraard heel veel kijken. Alles moet ingepakt worden en in welke volgorde. Wat kan wel en wat nog niet ingepakt worden. Hierbij is het niet erg om de planten als allerlaatste te laten staan. Planten vinden het niet erg om zo kort mogelijk ingepakt in een doos te staan. Wanneer je dit te vroeg doet is de kans groot dat je plant vergeet en kan bezwijken door gebrek aan verzorging en zonlicht. Nu kun je de planten op verschillende manieren in het nieuwe huis krijgen. Een goede manier is om ze achter in de auto te zetten terwijl de rest met de verhuisauto mee gaat. Zo voorkom je de kans dat er iets op de plant kan vallen. Uiteraard kun je de grote planten nog steeds in de verhuisauto zetten wanneer ze niet in de auto passen.

Bekijk ook:

Lees ook:  Gebruik duurzame bouwmaterialen in jouw woning
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!