Je leefruimte vergroten kan een enorme impact hebben op je dagelijks leven. Of het nu gaat om het creëren van meer ruimte voor je gezin of simpelweg om jezelf wat meer ademruimte te geven, er zijn talloze manieren om je leefruimte te vergroten. Naast het opruimen van je huis zijn er nog veel meer verschillende manieren om meer leefruimte in je huis te creëren, Lees hier meer over in deze blog.

Een uitbouw of aanbouw aan je huis

Een uitbouw of aanbouw is een van de meest populaire manieren om extra ruimte toe te voegen aan je huis. Het kan een eetkamer, een extra slaapkamer of zelfs een thuisbioscoop zijn. Een uitbouw of aanbouw kan je huis niet alleen ruimer maken, maar het kan ook de waarde van je huis verhogen.

dakkapel Heerlen

Een dakkapel om je leefruimte te vergroten

Een dakkapel is een fantastische manier om extra ruimte te creëren op zolder. Het zorgt voor meer lichtinval en maakt de zolderkamer geschikt als slaapkamer, werkkamer of speelkamer. Woon je in Heerlen en wil je graag meer informatie over het plaatsen van een dakkapel? Neem dan eens contact op met een specialist in dakkapel in Heerlen.

Het verwijderen van muren voor een open plattegrond

Als je je leefruimte groter wilt maken, kan het verwijderen van muren een eenvoudige en effectieve oplossing zijn. Door muren tussen kamers weg te halen, ontstaat er een open plattegrond en lijkt de ruimte direct groter. Dit kan vooral handig zijn als je een kleine keuken hebt die je wilt uitbreiden of als je meer ruimte wilt creëren tussen de woon- en eetkamer. Door het verwijderen van muren krijg je niet alleen meer ruimte, maar ook meer lichtinval en een modernere uitstraling van je woning.

Het installeren van een veranda of overkapping

Het installeren van een veranda of overkapping is een geweldige manier om je leefruimte uit te breiden. Vooral tijdens de warmere maanden biedt het een extra ruimte om van te genieten en kun je het buitenseizoen verlengen. Een veranda of overkapping kan ook dienen als extra opbergruimte voor bijvoorbeeld tuinmeubilair, tuingereedschap of fietsen. Het is een geweldige manier om het buitengevoel naar binnen te brengen en te genieten van het buitenleven, zelfs als het weer niet meewerkt.

Lees ook Ontdek het meubilair van Henders & Hazel

dakkapel Heerlen

Het bouwen van een tuinkamer of serre

Een tuinkamer of serre is een fantastische manier om extra leefruimte te creëren die in verbinding staat met de tuin. Het is een plek waar je kunt ontspannen en genieten van de natuur terwijl je nog steeds binnen bent.

Het creëren van extra opbergruimte door inbouwkasten of opbergmuren

Het toevoegen van inbouwkasten of opbergmuren kan helpen om extra ruimte te creëren en tegelijkertijd een opgeruimde uitstraling te behouden. Zo kun je alle spullen kwijt zonder dat het rommelig oogt.

Het optimaal benutten van de hoogte van de kamer door hoge kasten of boekenplanken te installeren

Hoge kasten of boekenplanken kunnen helpen om de hoogte van de kamer optimaal te benutten en tegelijkertijd extra opbergruimte te bieden. Het is een slimme manier om een kleinere kamer toch groter te laten lijken. Is bouwen uiteindelijk helemaal jouw ding? Lees dan deze blogs over vacatures die je zoal in de bouw vindt.

Lees ook:  Je huis optimaal isoleren doe je zo!
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!