Het wordt weer steeds kouder buiten en het is daarom alweer tijd om de verwarming aan te zetten. Anno 2022 zijn de kosten om de verwarming aan te zetten duurder dan andere jaren. Niet iedereen is daar even blij mee. Toch kan je van alles doen om je toch warm te blijven in je eigen huis. Je kan bijvoorbeeld een extra trui aantrekken en onder een dekentje op de bank gaan liggen. Je kan er ook voor kiezen om een investering te doen. Zo een investering kun je bijvoorbeeld doen in een openhaard. Het kost een keer veel geld, maar daarna heb je wel de hele winter je huis relatief goedkoop warm. Bovendien is de openhaard een leuke toevoeging aan je huis. Je hebt ze in meerdere soorten en maten en ze geven meteen sfeer aan je huis.

Schouw

Heb je een openhaard laten plaatsen in je woonkamer? Dan heb je automatisch ook een schouw. De schouw kan een onhandig iets zijn, maar toch hoeft dit niet het geval te zijn. Je kan de schouw optimaal benutten door er bijvoorbeeld spullen op te zetten. Je kan boven de openhaard ook ervoor kiezen om een grote spiegel te plaatsen. Door dit te doen laat je de ruimte er groter uit zien. Je kan er ook voor kiezen om voor de openhaard een bank of stoelen te plaatsen. Zo kun je genieten voor de openhaard in de koude maanden. Neem er vanuit je koffie abonnement een lekker koffietje bij van De Koffiejongens en je kunt uren blijven zitten.

Hout

Natuurlijk wil je de openhaard ook aansteken. Je moet dan hout gaan halen om dit te kunnen doen. Je kan zelf gaan kappen, maar let erop dat dit niet overal zomaar mag. Een meer veilige optie is hout online bestellen. Dat kan vaak bij verschillende webshops die het hout ook nog voor je leveren.

Controleren

Een belangrijk puntje om te weten: laat je openhaar regelmatig controleren. Dit is van belang als je de openhaard veel gebruikt. Zo weet je zeker dat je openhaard veilig is. Er kunnen in de openhaard namelijk objecten ontstaan na verloop van tijd die brand kunnen veroorzaken. Let er ook op dat meubels verder dan een meter van de haard verwijderd staan om dezelfde reden. Controleren is een keer in het jaar aan te raden.

Ben je na het lezen van deze blog ook geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over “alles over auto polijsten“! Ook vertellen we in deze blog meer over hoe je een verloren hoek kunt inrichten.

Lees ook:  Waarom kiezen mensen voor een open haard?
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!