We hebben allemaal wel eens gedroomd van een luxe inloopkast zoals in de films. Je weet wel, zo’n kast waar je in kunt wandelen en waar je eindeloos kleding, schoenen en accessoires kunt bewonderen. Helaas hebben de meesten van ons geen Hollywood-villa tot onze beschikking en moeten we genoegen nemen met een iets kleiner oppervlak. Maar vrees niet! Met een beetje creativiteit en organisatie kun je zelfs de kleinste ruimte omtoveren tot een prachtige inloopkast. Wij geven je graag wat tips voor de inrichting van een kleine inloopkast!

Tip 1. Gebruik de hoogte

Vaak vergeten we de ruimte boven ons hoofd bij de inrichting van een kleine inloopkast. In een kleine inloopkast is het namelijk essentieel om de volledige hoogte te benutten. Gebruik hoge kasten, planken en haken om je kleding en accessoires op te bergen. Daarnaast zijn er tal van hangende opbergoplossingen die je aan de binnenzijde van de deur of aan de muur kunt bevestigen. Deze zijn ideaal voor schoenen, sjaals, riemen en sieraden.

Tip 2. Multifunctionele meubels

In een kleinere ruimte is het handig om meubels op meerdere manieren te benutten. Een krukje of een bankje in je inloopkast is bijvoorbeeld niet alleen handig om op te zitten tijdens het aantrekken van je schoenen. Het kan ook extra opbergruimte bieden als je kiest voor een model met een verborgen opbergruimte erin. Ook zijn er zijn speciale hangers en planken beschikbaar die je uit kunt trekken voor een beter overzicht. Dit is vooral handig voor broeken, stropdassen en riemen.

Tip 3. Verlichting is alles

Met goede verlichting kun je makkelijker vinden wat je zoekt en wordt je inloopkast meteen een stuk aantrekkelijker. Overweeg LED-strips onder planken of spotjes die de inhoud van je kast verlichten. Gebruik daarnaast spiegels. Deze reflecteren niet alleen licht waardoor je inloopkast groter en lichter lijkt, ze zijn ook essentieel om outfits te checken voordat je de deur uitgaat. En wat dacht je van een mooie bollenlamp? Dan heb je niet alleen extra sfeerverlichting, het is ook nog eens een mooi accessoire om naar te kijken. Of je nou kiest voor een staand model of voor een hanglamp. Dus, ga op zoek naar een bollenlamp voor in huis, om je inloopkast helemaal af te maken.

Tip 4. Organiseer en categoriseer

Opbergdozen zijn je beste vriend bij de inrichting van een kleine inloopkast. Ze houden alles georganiseerd en stofvrij. Je kunt dozen gebruiken voor seizoensgebonden kleding, schoenen of accessoires. Daarnaast is het handig om je kleding op kleur of type op te hangen. Dit ziet niet alleen geordend uit, maar je zult ook veel sneller vinden wat je zoekt. Een opgeruimd huis geeft nou eenmaal meer woonplezier, dus dat geldt ook voor je inloopkast.

Tip 5. Minimaliseer en rouleer

Het is bij een kleine inloopkast essentieel om regelmatig door je kleding te gaan en te beslissen wat je wilt houden, doneren of verkopen. Met minder kleding om op te bergen, heb je meer ruimte en overzicht. Extra tip: berg winterkleding op tijdens de zomer en vice versa. Dit maakt niet alleen ruimte vrij, maar zorgt er ook voor dat je altijd snel de juiste kleding kunt vinden.

Lees ook:  Waarom senioren een bungalow kopen

5 redenen waarom je een inloopkast nodig hebt

Twijfel je of een inloopkast wel iets is voor bij jou in huis? Of dat je de ruimte toch beter voor iets anders kunt benutten? Dan hebben we hier 5 redenen waarom een inloopkast precies is wat je nodig hebt:

  1. Overzicht en organisatie: een inloopkast biedt je de mogelijkheid om al je kleding, schoenen en accessoires op één centrale plek te hebben. Dit zorgt voor een duidelijk overzicht en helpt je alles georganiseerd te houden. Het is gemakkelijker om je outfits samen te stellen wanneer je precies weet wat je hebt en waar alles ligt.
  2. Bescherming van investeringen: kleding en accessoires kunnen een aanzienlijke investering zijn. Een inloopkast zorgt ervoor dat items op een correcte manier worden opgeborgen. Zo worden ze beschermd tegen stof, zonlicht en andere factoren die hun levensduur kunnen verkorten.
  3. Ruimtebesparing: hoewel het tegenstrijdig kan klinken, kan een goed ontworpen inloopkast eigenlijk ruimte besparen. Door gebruik te maken van op maat gemaakte opbergoplossingen en de ruimte optimaal te benutten, kun je meer kleding en accessoires kwijt in een kleinere ruimte dan met traditionele kasten en lades. Lees ook onze blog met manieren om meer leefruimte te creëren.
  4. Toegevoegde waarde aan je huis: een inloopkast kan de waarde van je huis verhogen. Veel huizenkopers zien een inloopkast als een luxe en zijn bereid meer te betalen voor een huis dat deze voorziening biedt. Bovendien kan het een onderscheidende factor zijn bij de verkoop van je woning.
  5. Een persoonlijke oase: een inloopkast is meer dan alleen een plek om kleding op te bergen. Het kan ook een persoonlijke ruimte zijn waar je je kunt terugtrekken, je klaar kunt maken voor de dag of avond en je outfits kunt plannen. Met de juiste verlichting, decoratie en meubilair kan je inloopkast een plek worden waar je graag tijd doorbrengt.

Het maakt dus niet uit hoe klein je inloopkast is; met wat strategische planning en organisatie is veel mogelijk. Zo kan ook jij een inloopkast creëren waar zelfs de grootste modefanaten jaloers op zouden zijn. Succes met de inrichting van een kleine inloopkast!

Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!