Natuurlijke materialen zijn kostbaar en moeten met zorg worden behandeld. Een geweldige manier om je steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld is door creatief te recyclen en upcyclen in je huisdecoratie. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar het kan ook een persoonlijke en unieke uitstraling aan je interieur geven. Hier zijn enkele creatieve manieren om aan de slag te gaan.

Herbruikbare glazen potten

In plaats van lege glazen potten weg te gooien kun je ze omtoveren tot prachtige decoratieve items. Verf de buitenkant in verschillende kleuren en gebruik ze als kaarsenhouders, bloemenvazen of zelfs als opbergpotten voor kleine spullen.

Oude koffers en kisten

Oude koffers en kisten kunnen worden omgetoverd tot stijlvolle salontafels of opbergmeubels. Schuur ze op, verf ze in een nieuwe kleur en voeg eventueel wat nieuwe details toe voor een frissere uitstraling.

Houten pallets

Houten pallets zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt om prachtige meubelstukken te maken, zoals boekenplanken, banken of zelfs bed frames. Schuur ze glad en geef ze een nieuwe afwerking voor een eigentijdse uitstraling.

Oude ladders

Een oude ladder kan worden omgebouwd tot een unieke boekenplank of een plek om decoratieve items op te hangen. Schilder de ladder in een kleur die past bij je interieur en zet hem stevig tegen de muur.

Tijdschriften en kranten

Als je stapels oude tijdschriften of kranten hebt liggen, kun je ze gebruiken om kunstwerken te maken. Knip interessante afbeeldingen teksten uit en maak collages of ingelijste kunstwerken voor aan de muur.

Gebruikte fietswielen

Oude fietswielen kunnen worden omgetoverd tot unieke hanglampen. Haal de banden eraf, verf de velgen in een mooie kleur en zet een lampenkap aan het midden van het wiel. Zo heb je unieke verlichting in je huis hangen en mooie huisdecoratie.

 

Heb jij een eigen bedrijf en wil je makkelijk met je medewerkers delen hoe zij ook creatiever kunnen recyclen? Lees hier meer over brand portal en zorg dat jou medewerkers ook creatief worden.

Lees ook:  Voordelen van een Douglas buitenkeuken
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!