Je hebt vast wel eens een oud meubelstuk gezien dat stof staat te verzamelen in een hoekje van je huis. Misschien denk je eraan om het weg te doen, maar wist je dat je deze meubels een tweede kans kunt geven? Het opknappen van oude meubels is niet alleen duurzaam, maar het kan ook een creatieve en leuke bezigheid zijn. In deze blog geven we je enkele tips om je meubels een nieuw leven in te blazen en ze een tweede kans te geven.

Bekijk het goed en plan

Voordat je begint met het opknappen van een meubelstuk is het belangrijk om het grondig te inspecteren. Bekijk of er dingen kapot zijn, zoals losse onderdelen, beschadigde oppervlakken of roestige hardware. Maak een lijst van wat er moet worden gerepareerd en welke materialen je nodig hebt.

Reinigen en schuren

Het eerste wat je moet doen is het meubelstuk grondig reinigen. Verwijder stof, vuil en eventuele oude verflagen. Gebruik hiervoor een geschikte reiniger, afhankelijk van het type meubel en het materiaal. Nadat het meubelstuk schoon is schuur je het oppervlak om eventuele ruwheid te verwijderen en om de hechting van verf of lak te verbeteren.

Reparatie van kapotte onderdelen

Als je kapotte onderdelen hebt ontdekt, zoals losse poten, ontbrekende stukken of beschadigde bekleding is het tijd om deze te repareren. Gebruik houtlijm om losse delen vast te zetten en vul gaten of scheuren op met geschikte vulmiddelen. Voor beschadigde bekleding kun je overwegen om het te herstellen of opnieuw te bekleden.

Beschermen van de meubels

Het is belangrijk om je meubels te beschermen, ook met verhuizen. Doe er bijvoorbeeld een beschermhoes om heen. Ben je nog opzoek naar een verhuisbedrijf? Bekijk hier een verhuisbedrijf in Brummen, zodat de meubels niet kapot gaan tijdens het verhuizen.

 

Mooie meubels zorgen ook voor een mooi interieur, kijk hier welke interieurstijl bij jou past.

Lees ook:  Tips om van je huis een thuis te maken
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!