Het hebben van een make-up kamer waar jouw make-up skills getoond worden is de droom van iedere vrouw. Ben jij van plan om jezelf een make-up kamer cadeau te doen maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is deze blog perfect voor jou! We delen wat tips en ideeën zodat jij de make-up kamer van je dromen kunt creëren.

Stap 1: kies de juiste ruimte

De eerste stap naar het realiseren van je make-up kamer is het kiezen van de juiste ruimte. Afhankelijk van de beschikbare ruimte in huis kan dit een aparte kamer zijn of een hoekje in je slaap-of badkamer. Zorg er in ieder geval voor dat de ruimte voldoende lichtinval én genoeg stopcontacten heeft.

Stap 2: organiseren

Een georganiseerde make-up kamer is enorm belangrijk om ervoor te zorgen dat je efficiënt aan de slag kan. Investeer dus vooral in make-up organizers, planken en lades om je producten netjes op te bergen. Vergeet geen grote spiegel met goede verlichting, zodat je alles goed kunt zien terwijl je jezelf opmaakt. Lees hier meer tips over het efficiënt en slim opbergen van jouw beautycollectie. 

Stap 3: kies je kleurenschema

Het kiezen van een kleurenschema dat écht bij jou past kan een leuke manier zijn om je persoonlijke stijl uit te drukken. Als je voor een rustige uitstraling en sfeer gaat, zijn zachte pastelkleuren een goede optie. Voor een meer glamourous uitstraling is de combinatie van goud met zwart ideaal! Het belangrijkste is dat je jezelf comfortabel voelt in de ruimte.

Stap 4: werk comfortabel

Comfortabel werken is enorm belangrijk in je make-up kamer. Kies een comfortabele stoel en zorg ervoor dat de tafel op de juiste hoogte staat afgesteld. Zo voorkom je rug-of nekklachten tijdens het accentueren van je ogen met oog make up of andere activiteiten. Comfortabel werken is namelijk niet alleen van belang voor je lichaamshouding, maar ook je make-up prestaties.

Stap 5: personaliseer je make-up kamer

Voeg een persoonlijke touch toe aan je make-up kamer door persoonlijke items. Denk bijvoorbeeld aan je favoriete quotes, kunstwerken of foto’s. Dit maakt jouw make-up kamer uniek en inspirerend. Ook andere decoraties als een vaasje met verse bloemen of een geurkaars verbeteren de sfeer.

Stap 6: investeren in goede verlichting

Net zoals een goed bed essentieel is voor je slaaprust is goede verlichting belangrijk in een make-up kamer. Goede verlichting is enorm belangrijk als het aankomt op de inrichting van je make-up kamer. Zorg ervoor dat er zowel voldoende natuurlijk licht als kunstmatige verlichting is. Een ideaal voorbeeld hiervan zijn daglichtlampen. Ze bootsen natuurlijke zonlicht na en helpen bij het aanbrengen van je make-up. Verder is een grote spiegel met ingebouwde verlichting ook een must in je make-up kamer.

Stap 7: creëer een inspirerende sfeer

Creëer een inspirerende sfeer voor jezelf om je creativiteit in make-up looks te stimuleren. Hang bijvoorbeeld je eigen vision board op met je favoriete make-up ideeën. Dit zal je motiveren om te blijven oefenen.

Stap 8: investeer in kwaliteitsproducten

Het hebben van een geweldige make-up kamer is enorm fijn, maar vergeet niet te investeren in kwaliteitsproducten. Goede make-up en kwasten maken hét verschil in de resultaten die je kunt bereiken. Neem dan ook de tijd om je make-up collectie op te bouwen en uit te breiden. Investeer dus in producten die echt bij jouw huidtype en stijl passen!

Lees ook:  Tijd om weer in de tuin te beginnen!

Last but not least is het enorm belangrijk om te genieten van je make-up kamer. Het is jouw persoonlijke ruimte waar jij al je creativiteit weet te uiten. Neem hier dan ook de tijd voor om jezelf te verwennen terwijl je jezelf mooi maakt. Volg deze stappen en laat je creativiteit overal in de ruimte terugkomen. We wensen je veel plezier met het inrichten van de make-up kamer van jouw dromen!

 

 

 

 

 

 

 

 

Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!