Je huis groen maken is meer dan alleen een trend in het huidige landschap der woningen, het is een ware levensstijl geworden. Zo kunnen wij bij Huisjesmagazine écht niet achterblijven. Wij zeggen alles te weten over huizen, dus we hebben ons ook hier maar eens in verdiept! Zo kunnen we jou, onze trouwe lezer, voorzien van alle benodigde tips om je huis groen te maken! Hierin geven we je een paar tips om zowel esthetisch als verduurzamend je huis groen te maken!

Begin nou eens met die zonnepanelen

We blijven het zeggen, zelfs in januari vorig jaar al, maar zonnepanelen zijn niet meer de toekomst. Ze zijn het heden! Je bent nog niet te laat om te beginnen met A. je huis meer waard te maken en B. het klimaat een zetje in de goede richting te geven. Waarom zou je nog willen wachten, aangezien de salderingsregeling elk moment stopgezet kan worden. Met die regeling verdien je echt bakken met geld over de stroom die je niet verbruikt en terug kan verkopen aan de energiemaatschappij. Wil jij dus weten hoe je je huis groen kan maken? begin dan eens met een paar zonnepanelen op een zonnige plek te plaatsen!

Groen maken dat dak!

Nu we het toch over daken hebben: niet iedereen wilt zonnepanelen op hujn dak vanwege esthetische redenen. Maar wist je dat je je dak ook groen kan maken én esthetisch mooi uit kan laten zien? Dat doe je namelijk via sedummatten! We hebben het internet afgezocht naar wat nou dé oplossing zou zijn om je dak zowel mooi als groen te maken en dit bleek dus het antwoord te zijn. Het is ook nog eens super makkelijk om zelf te doen: Maak je huis vandaag nog groen met kant en klare sedummatten!

Begin een groenten tuintje

Dit is zowel super rustgevend als dat het ongelooflijk goed is voor de lokale flora en fauna! Bedenk dat je dan ook nog eens de controle hebt over wat er allemaal in jouw eten wordt gebruikt, je hoeft je dus nooit meer zorgen te maken over al die nare onbekende E-nummers! Wordt de baas van je eigen eten, begin een groenten tuintje! Wil je meer weten over een groene tuin? Klik dan hier!

Geef je huisje een groene lik verf

Of op z’n minst één ruimte! Veel mensen voelen zich geïnspireerd om ecologischer met een ruimte om te gaan wanneer ze een donkergroene of lichtgroene kleur op de muren zien! Dan laat je nét wat vaker het licht uit of denk je net wat eerder om die airconditioning uit te zetten wanneer je de ruimte verlaat.

Lees ook:  Alles over het schoonmaken van je huis
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!