Het moment is daar. Je bent in verwachting en je weet dat het een jongetje gaat worden. De kriebels beginnen al langzaam te komen. Langzaam wordt het tijd voor wat leuke ideeën voor de babykamer. Maar welke aspecten in de kamer zijn van belang en hoe zorg je ervoor dat het een echte jongenskamer wordt? Deze blog geeft jou tips hoe je een baby kamer voor een jongen het beste kunt inrichten.

 

Van rustig naar stoer

Een babykamer is in het begin nogal rustig ingericht. Vaker zijn alleen de benodigde spullen in de kamer geplaatst. Zo staat er vaker een wiegje, ledikantje met matras en hoeslaken in de kamer. Een leuk idee voor erbij is een kraamcadeau met naam. Hierdoor wordt de babykamer meer gepersonaliseerd. De kamer kan daarnaast uitgebreid worden met gordijnen, een kledingkast en een zitstoel voor borstvoeding te geven. In het begin is er vaak gekozen voor een rustige kamer, omdat een baby rust nodig heeft. Wanneer de baby opgroeit, vormt zich er een eigen mening. De jongen ziet de kamer dan liever iets stoerder. Dit door bijvoorbeeld een echte racekamer. Met onder andere een bed van Cars en posters.

 

Thema en kleuren

Vroeger was de kleur voor een jongetje blauw. Dit is ook wel logisch, want met de kleur blauw kun je veel verschillende kanten op. ER zijn namelijk veel verschillende kleuren blauw van licht tot donker. Ongeacht van de kleur, kan de kleur veel warmte bieden aan de kamer. Het hangt er maar net van af hoe er wordt ingespeeld op de kleur. Tegenwoordig speelt het begrip genderneutraliteit een grotere rol. Mensen willen afstappen van de welbekende scheiding tussen roze en blauw. Hierdoor wordt er vaak ingespeeld op verschillende kleurentrends. De kleurtrends op dit moment zijn onder andere aardetinten, zoals roestbruin. Deze kleur, wordt vaak in combinatie gebruikt met blauw of groen. De kleur groen. Wordt veel gekozen bij het thema jungle en dieren. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze thema’s de meest gekozen thema’s zijn bij een jongenskamer.

Waar moet je mee oppassen

Bij het inrichten van een babykamer, verven ook veel mensen de kamer. Het is belangrijk dat je verf pak, wat geen chemische stoffen bevat. De chemische stoffen zijn namelijk niet goed voor jou en het kindje. Het is belangrijk dat je oppast bij welke voorwerpen je in de kamer plaatst. Een baby stopt graag spulletjes in de mond. Niet alleen kan de baby zich hierdoor verslikken, maar de baby kan ook giftige stoffen binnenkrijgen. Ook is het belangrijk om te weten, waar je het wiegje plaatst. Plaatst het wiegje niet in de volle zon, of bij de verwarming. Een baby kan de temperatuur nog niet zo goed regelen als een volwassene.

 

In deze blog zijn enkele voorbeelden gegeven voor het inrichten van de babykamer. Alvast veel succes bij het inrichten! Doe vooral hetgeen waar jij je goed bij voelt!

Bekijk ook:

Lees ook:  Verhuistips voor je urban jungle
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!