Zoek jij een natuurlijk en mooier alternatief voor een zwembad? Luister naar deze schrijver, jij zoekt een zwemvijver! Een zwemvijver is ideaal gedurende het hele jaar. In de warmere maanden kan je er in zwemmen en in de koudere maanden ziet het er mooi uit in de tuin! In tegenstelling tot hoe een zwembad een doorn in het oog kan zijn. Daarnaast hoef je met een zwemvijver ook niet meer te zoeken naar een openbaar bad in de buurt, je hebt je eigen privé bad in de tuin! In deze blog geven we een paar tips waaraan je moet denken bij het aanleggen van een zwemvijver!

Waar plaats ik een zwemvijver?

Wij raden iedereen aan om dit in de achtertuin te doen in plaats van de voortuin, dit biedt nou eenmaal meer privacy en doorgaans ook meer ruimte. Daarbij is het ook aan te raden om de vijver te plaatsen op een plek met (natuurlijke) schaduw. Daarnaast moet je een plek hebben waar je enigszins diep kan graven, dieper dan een normale vijver. Denk hierbij aan een centimeter of 180 diep.

Filtersysteem voor de zwemvijver

Waar een zwembad gebruikt maakt van een kunstmatige filter, heeft een zwemvijver een natuurlijk filtersysteem. Er zijn twee soorten filtersystemen die je kan gebruiken voor je natuurbad, namelijk: een helofytenfilter en een zandfilter. Dit zijn milieuvriendelijke manieren van water reinigen zonder dat je schadelijke chemicaliën zoals chloor hoeft te gebruiken. Wil je het filtersysteem zelf aanleggen? Kijk dan eens hier bij Primex om het juiste gereedschap aan te schaffen!

Denk aan je ondergrond

Je moet en zal een beschermvlies nodig om de folie te beschermen tegen de ondergrond. Je wilt dat er geen modder of andere grondproducten in je vijver komen, dat zwemt nou eenmaal niet fijn. Hoewel de een het leuk vindt om tussen de wormen te zwemmen, raden wij dit toch wel af. Het zwemvijverdoek is gemaakt van duurzaam en stevig materiaal, kies hierbij ook een kleur die niet opvalt als je er in zwemt. Zo hou je de natuurlijk look!

De rest van je tuin ook renoveren

De zwemvijver wil je natuurlijk helemaal aankleden. Van mooie lelies en planten om de vijver heen tot misschien wel een uitgebouwde vlonder. Als je toch al bezig bent met het graven voor je zwemvijver kan je net zo goed de rest van de tuin ook renoveren. Zoek je nog tips of inspiratie? Bekijk eens onze blog over het renoveren van je tuin!

Lees ook:  Zo moet je de ph waarde van je zwembad meten
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!