Ziet je slaapkamer er saai uit, of ben je toe aan verandering? Dan is dit artikel wat voor jou. In dit artikel bespreken we drie dingen waarmee je je kamer op een makkelijke en mooie manier kunt opfleuren. Ook als je kamer al vol staat met spullen kan dit artikel je helpen; deze ideeën nemen namelijk niet onnodige ruimte in.  

Een likje verf

Een makkelijke manier om je slaapkamer een nieuwe look te geven is het verven van je slaapkamer muur. Een nieuwe kleur verandert je kamer namelijk aanzienlijk. Bovendien geeft het je weer een goede reden om leuke, nieuwe, bijpassende accessoires uit te zoeken. Het kiezen van een kleur kan echter lastig zijn. Om te voorkomen dat je snel uitgekeken bent op een kleur kun je het beste kiezen voor een vrij neutrale of lichte kleur: Beter lilapaars dan pimpelpaars dus. Ook kun je het beste één wand schilderen, in plaats van al je wanden. Dit kan namelijk te druk worden. Eén goed en voordelig merk verf is de verf van de verf vakman. Deze vind je gemakkelijk door op de volgende hyperlink te klikken: ‘Muurverf – De Verfvakman.’

Klamboe

Een klamboe is niet alleen bedoeld om muggen en vliegjes buiten te houden. Dit is natuurlijk wel het grootste voordeel van een klamboe, maar niet de enige reden om er een aan te schaffen. Een klamboe kan een kamer namelijk ook lekker opfleuren. Daarnaast geeft een klamboe je ook een ‘veiliger’ gevoel tijdens het slapen. Een groot assortiment klamboes is te vinden op de website van Bambulah. Naast het grote assortiment heeft dit merk nog een groot voordeel: Ze zijn duurzaam!

Kledingkast

In de slaapkamer van veel mensen zul je een kledingkast van Ikea aantreffen. Hier is natuurlijk niks mis mee; de kasten zijn immers vaak groot, zien er prima uit en zijn goedkoop. Toch zullen veel mensen een houten kast mooier vinden. Deze zijn echter vaak onbetaalbaar; zeker voor iets wat op je slaapkamer staat. Waar weinig mensen aan denken is dat je vaak prachtige, hardhouten, vintage kasten kunt vinden in de kringloopwinkel. Voor een klein bedrag onder de honderd euro kun je vaak al een grote, oude kast ophalen. De ouderwetse look die de kast heeft kan snel gemoderniseerd worden met een pot verf. Op deze manier heb je een mooie, chique kledingkast, die naast praktisch ook nog eens mooi is.

Lees ook:  Help, hoe richt ik mijn kleine huis in?