Wanneer het mooi weer is willen we hier natuurlijk van genieten. Lekker op je balkon buiten zitten met het ontbijt, avondeten of lekker zonnen voor dat zomerse kleurtje. Maar wanneer je dan buiten zit heb je meestal geen behoefte dat iedereen jou kan zien zitten of liggen. Je wil de privacy om in rust te kunnen genieten.

Een goede oplossing hiervoor zijn balkonschermen. Deze kun je vinden in verschillende materialen of zelfs mooie groene planten. Zo kun je denken aan hout, stof of riet. Het is maar net welke sfeer je wil creëren op jouw balkon voor een beetje privacy.

slotenmaker Roermond

Een beetje groene vingers, een beetje privacy

Met een groen balkonscherm kun je jouw groene vingers laten werken. Er zijn verschillende opties mogelijk wat je kan doen om jouw privacy te creëren. Zo kun je een kleine haag maken van planten zoals buxus of coniferen. Dit zijn planten die makkelijk zijn in onderhoud. Een andere optie is verticaal tuinieren. Hierbij kun je denken om een rek te maken waar je klimplanten door laat groeien. Of een andere mooie mogelijkheid is een plantenrek, Dit is een rek met een aantal potten waar je verschillende planten in kunt planten. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen verse aardbeien, tomaten en kruiden kweken. Of wanneer je meer houdt van bloemen zijn er tal van planten die makkelijk zijn in onderhoud met vele verschillende bloemen.

slotenmaker Roermond

Toch meer rust en strak

Wanneer je een heel klein balkon hebt kunnen planten snel druk overkomen, of je houdt gewoon meer van rust. Dan kun je beter kiezen voor materialen die netjes en strak blijven. Hierbij kun je denken aan hout of een doek. Met deze materialen kun je ook alle kanten op door de vele mogelijkheden in materiaal soorten. Zo kun je een doek natuurlijk in alle kleuren kopen en hout in alle kleuren verven. Of een stoer balkonscherm die je maakt van staal en hout. Dit geeft een strak ontwerp een rustiek uiterlijk. Ook verschillende structuren geven een andere sfeer aan je balkon. Op die manier kun je volledig je eigen stijl maken wat jij mooi vindt.

slotenmaker Roermond

Of misschien gewoon combineren voor privacy

Uiteraard kun je ook verschillende balkonscherm ideeën combineren. Wanneer je namelijk een houten balkonscherm hebt kun je die heel mooi aanvullen met verticaal tuinieren. Gewoon een paar planten om het aan te vullen en op te fleuren. Of een doek ophangen om de meest hete zon tegen te gaan.

Daarnaast kun je bij slotenmaker Roermond ook advies krijgen voor verdere veiligheidsmaatregelen. Zeker wanneer je op de eerste etage woont zijn hier verschillende mogelijkheden om jouw privacy te verbeteren. Niet alleen om te genieten van het zomerse weer, maar ook om lekker te slapen tijdens de nachten omdat je weet dat alles veilig is.

Bekijk ook De voordelen van een rechthoekige parasol

Lees ook:  7 Manieren om meer leefruimte te creëren
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!