De tuin is een hele mooie plek in de zomer. Samen barbecueën of een heerlijk drankje drinken. Met een tuin kun je veel kanten op. Je kunt de tuin zo inrichten, dat je er nooit meer weg wilt. Heerlijk genieten van de zonsondergang met een buitenkacheltje. Het kan allemaal. Echter vinden vele het nog lastig om een tuin leuk en gezellig in te richten. Het inrichten van de tuin hoeft niet lastig te zijn. Daarom lees je in deze blog de tips om de tuin zomerproof te maken!

 

Zorg voor een goede basis

Voordat je de tuin gaat inrichten, is het goed om een goede basis te hebben in de tuin. Zorg dat al het onkruid weg is. Daarnaast is het goed om te kijken of alles vlak ik is in de tuin. Liggen alle tegels goed of zijn de tegels niet goed gelegd. Zo kunnen boomwortels ervoor zorgen, dat de tegels scheef liggen. Er zal dan een bedrijf de boomwortels moeten vrijzuigen. Ook is het goed om te kijken naar het gras in de tuin. Zo is het goed om het gras goed bij te houden, waardoor je vervolgens in een nette tuin kunt zitten in de zomer.

Lees hier ook hoe je een boom kunt vellen.

Verlichting

In de zomer zitten mensen vaak wat langer in de tuin. Mensen genieten dan van de mooie zonsondergang. Na de zonsondergang is het vaak nog een aangename temperatuur buiten. Het is dan erg prettig om nog even buiten na te genieten. Je kunt dit doen door te zorgen voor een goede verlichting. Verlichting kan veel sfeer en gezelligheid bieden. Echter is het wel belangrijk dat de verlichting op de juiste plekken zijn geplaatst.

 

Naast de standaard verlichting kun je ook sfeer brengen in de tuin met verschillende lichtkleuren. Zo krijg je vandaag de dag verschillende tuinverlichting waar je de lamp kan instellen op verschillende kleuren.

 

Kies de mooiste meubels

Het is goed om inspiratie op te doen over de verschillende meubels die je in de tuin kunt plaatsen. Er zijn veel verschillende soorten en voor ieder wat wils. Houd je ervan om te kunnen ontspannen in de tuin. Dan kun je kiezen voor een loungeset. Wil je gezellig eten met het gezin? Dan kun je gaan voor een mooie houten tafel met fijne stoelen of banken. Voordat je de meubels gaat kiezen, is het goed om te onthouden dat het meubelstuk goed beschermd moet zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Daarnaast moet het ook makkelijk schoon te maken zijn.

 

In deze blog zijn de tips beschreven, voor de tuin zomerproof te maken. Vind je het lastig om te weten wat je in de tuin kunt plaatsen. Ga dan in gesprek met een professional en die kan jou een tuinplan maken. Heb je deze blog gelezen en ben je geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over “Je huis zo fris mogelijk houden“ of “Ben jij handig genoeg om een klushuis te kopen?

Lees ook:  Welk type veranda past bij mijn huis?

 

Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!