Omdat veel mensen het afgelopen jaar niet echt op vakantie zijn geweest is aardig wat geld over. Met de hoge huizenprijzen van dit moment in het achterhoofd is het misschien verstandig om eens iets te investeren in het huis. Door de te kiezen voor tuinrenovatie kun je weer verliefd worden op je huis.

tuinrenovatie

De beste tips voor een tuinrenovatie

Elke tuinrenovatie is anders. Zo zijn er tuinen die helemaal overhoop gehaald moeten worden en tuinen waar alleen een paar details aangepast moeten worden. Het hangt eigenlijk allemaal af van wat jij wilt. Uiteraard moet dit dan wel binnen het budget passen. Daarnaast is er bijvoorbeeld de vraag of je kiest voor een border met viooltjes of een siergrassen border. Omdat het moeilijk kan zijn om een tuinrenovatie goed aan te pakken hebben wij een aantal handige tips verzameld die renovatie van jouw tuin veel makkelijker en leuker maken. Wellicht is een houten veranda wel wat voor jou?

tuinrenovatie

1. Ga op zoek naar inspiratie en schrijf deze op

Als eerste is het belangrijk om duidelijk te krijgen wat je wilt. Hoe ziet jouw droomtuin eruit. Kies je voor een vijver met een aantal kleine kiezelpaadjes of ben je meer van het groen en kies je voor een grote lap gras. Voor eventuele inspiratie kun je ook online zoeken naar tuinen die al verbouwd zijn. Schreef de dingen die jou aanspreken op. Daarnaast kun is het ook een optie om via tv-programma’s zoals Eigen Huis & Tuin wat inspiratie op te doen. Het belangrijkste is om steeds de punten die je mooi vindt te noteren. Dit zorgt ervoor dat je straks precies weet wat je mooi vindt.

2. De tuinarchitect

Als je de tuin echt flink wilt aanpakken dan is het een goed idee om een tuinarchitect in de arm te nemen. Deze tuinarchitect maakt een professioneel ontwerp van de tuin die jij in gedachten hebt. Omdat de tuinarchitect vaak weet wat er in de praktijk allemaal mogelijk is worden jouw wensen zo uitgetekend dat een aannemer deze ook begrijpt. De tuinarchitect levert alleen de tekening. Deze voert zelf geen werkzaamheden in de tuin uit. Dit doet een aannemer.

tuinrenovatie

3. De juiste aannemer

De keuze voor een aannemer is een belangrijke stap in het tuinrenovatie proces. Er is een groot aantal aannemers actief in Nederland die graag jouw tuin willen renoveren. De vraag is echter of elk van deze aannemers wel geschikt is voor de klus. Om ervoor te zorgen dat je kiest voor de juiste aannemer is het belangrijk om te letten op een aantal punten. Als eerst zijn er misschien referenties van andere klanten. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om eens bij deze mensen langs te gaan om te kijken hoe de renovatie is verlopen. Een volgend punt is de planning. Het is belangrijk om van tevoren duidelijk te hebben wanneer de renovatie begint en wanneer deze eindigt. Als laatste is het natuurlijk ook van belang wat de kosten zijn. Je wilt natuurlijk niet meer betalen of betalen voor kosten die eigenlijk niet gemaakt worden.

Lees ook:  Zo moet je de ph waarde van je zwembad meten

4. Een siergrassen border

Bij het aankleden van de moderne tuinen wordt er vaak gekozen voor borders. Dit is een stuk grond waar bloemen en planten geplaatst kunnen worden. Vaak wordt er gekozen voor een siergrassen border. Deze siergrassen border is zeer geschikt aangezien gras erg goed groeit vanwege het natte klimaat in Nederland. Waar veel mensen de fout ingaan is dat zij de border helemaal vol zetten met siergras. Dit ziet er na verloop van tijd slordig uit. Door juist siergras te combineren met andere planten wordt er een structuur gecreëerd in de border. Dit zorgt voor een mooi evenwicht in de tuin.

5. Een vijver in de tuin

Een vijver in de tuin kan heel erg mooi zijn. Zeker op een warme zomeravond is het uitzicht op een vijver fantastisch. Toch is belangrijk om te weten dat een vijver ook een aantal nadelen aan zich heeft plakken. Zo heeft vijver een pomp en een filter nodig. Deze kosten geld en moeten elke keer schoongemaakt worden. Een vijver kost dus veel onderhoud. De vijver heeft een pomp en filter nodig omdat in stilstaand water algen en muggeneitjes zich verzamelen. De algen maken het water troebel en de muggeneitjes worden uiteindelijk muggen die zorgen voor overlast. Daarnaast kan een vijver ook voor gevaar zorgen bij kleine kinderen. Zelfs in een ondiepe vijver kunnen kleine kinderen namelijk verdrinken.

Leave a Reply