Het fris houden van je huis kan soms lastig zijn, hoe vaak je ook poetst. Vooral na een avondje feesten of gourmetten kan het zijn dat het niet meer helemaal fris ruikt in je huis. Soms lukt het niet meer volledig om die frisse geur terug te krijgen, hoe veel je ook poetst. We geven je een aantal tips om je huis extra fris en schoon te krijgen.

Elimineer vervelende geuren in je huis

Om je huis zo fris mogelijk te laten ruiken, is het belangrijk dat je start met het weghalen van dingen die minder fris ruiken. Denk hierbij aan het regelmatig verschonen van de prullenbak en het opruimen van afval in en rondom het huis. Daarnaast kan er soms ook een vervelende geur van je was afkomen. Vooral sportkleren krijgen snel nare geurtjes. Probeer dan ook je wasmand zo goed mogelijk leeg te houden zodat er geen vervelende geurtjes door je huis verspreid kunnen worden. In zijn algemeenheid is het dus vooral belangrijk om alles wat een naar geurtje kan verspreiden zo snel mogelijk schoon te maken of op te ruimen.

gordijnen wassen

Zorg voor nieuwe geursoorten in huis

Als je alles hebt opgeruimd kan het soms nog steeds zo zijn dat het niet helemaal fris ruikt in je huis. Ook al heb je iets gepoetst of weggedaan, vaak blijft de vervelende geur toch nog best een tijdje hangen. Door nieuwe frisse geuren te verspreiden in je huis, wordt je huis weer helemaal fris. Je kunt het beste starten met het laten luchten van je huis. Dit kun je doen door alle ramen op te zetten zodat er veel frisse lucht naar binnen kan. Het laten luchten van je huis helpt vaak heel goed tegen een muffe geur.

Vervolgens kun je een aantal dingen doen om een nieuwe geur te verspreiden. Je kunt bijvoorbeeld een geurkaars branden of interieurspray gebruiken. Je kunt ook een lekkere geur in je huis verspreiden door bijvoorbeeld verse bloemen neer te zetten of iets lekkers te gaan bakken. Het is overigens wel belangrijk dat je begint met elimineren van de vervelende geurtjes, anders heeft het verspreiden van een nieuwe geur natuurlijk maar weinig zin.

gordijnen wassen

Je gordijnen wassen

Naast het opruimen en poetsen kan het eens in de zoveel tijd verstandig zijn om je gordijnen te wassen. Nare geurtjes trekken makkelijk in stof waardoor jouw gordijnen zo maar eens de oorzaak zouden kunnen zijn voor de muffe geur in huis. Gordijnen wassen is niet moeilijk. Je kunt ze namelijk gewoon in de wasmachine stoppen. Je kunt de gordijnen het beste een voor een wassen zodat er minder kans is op kreuken. Vervolgens kun je ze het beste buiten aan de waslijn laten drogen zodat de kreuken er het beste uitgaan. Nadat je je gordijnen hebt gewassen is er een grote kans dat je huis weer super fris ruikt!

Lees ook:  De groei van zonnepanelen
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!