Het Nederlandse weer is zacht uitgedrukt nogal wisselvallig. Ook in de zomer hebben we tussen de snikhete dagen ook de grootste regenbuien. Dit is dan ook vaak de grootste reden dat we niet investeren in een prachtige loungeset voor in de tuin, want bij elke stortbui de tuin in rennen om alles droog te leggen zien we ook niet zitten. Zonde, want met een loungeset is een prachtige toevoeging in elke tuin. Speciaal daarom is de all weather loungeset op de markt gebracht. Een loungeset die zelfs in de winter gewoon buiten laten staan, ideaal!

 

Wat is een all weather loungeset?

Waarschijnlijk heb je al eens van de all weather loungeset gehoord, maar wat is het nu eigenlijk precies? Het zijn tuinsets die door weer en wind buiten kunnen blijven staan zonder beschadigd te raken. Daarnaast zien ze er vaak zo mooi uit dat je bijna zou denken dat het binnen meubelen zijn. Als je nog niet helemaal verkocht bent, dan komt daar ook nog eens bij dat je keus hebt uit honderden verschillende modellen. Zo ben je er eigenlijk al van verzekerd de perfecte all weather loungeset voor jou te vinden.

 

De vele voordelen

Als je niet veel omkijken wilt hebben naar de loungeset in je tuin dan is de 4-seizoenen loungeset écht iets voor jou. Omdat het bestand is tegen uiteenlopende weersinvloeden hoef je nooit meer bij slecht weer naar buiten te rennen om de kussens droog te leggen. Een all weather loungeset hoeft daarom  ook niet te worden opgeborgen en kan in de winter gewoon buiten blijven staan. Dat scheelt héél veel opbergruimte! En dan hebben we het niet alleen over het onderstel, ook de all weather kussens kunnen wel tegen een stootje en hoeven niet te worden opgeborgen. Dat komt doordat de all weather kussens gemaakt zijn van water- en vuilafstotende stof, waardoor ze niet gaan schimmelen. Dat stofje heet sunbrella en wordt ook wel gebruikt als autodak van cabrio’s. Dat het een stevige stof is kun je dus wel stellen. Ook tegen verkleuring door de zon is de loungeset opgewassen, de all weather kussens zijn lichtbesteding. Het frame heeft een aluminium poedercoat, die speciale laklaag vormt een bescherming tegen álle weersinvloeden.

 

Zitcomfort van een all weather loungeset

Nu je weet dat deze loungeset extreem onderhoudsvrij is, rest er nog een laatste vraag. Zit de 4-seizoenen loungeset ook lekker? Zeker niet onbelangrijk. De kussens zijn gemaakt van quick dry foam dat heerlijk zacht ligt. De stof Quick dry foam is ook meteen de reden dat regenwater snel van de all weather kussens afstroomt, waardoor het sneller opdroogt. Op een all weather loungebank kun je het hele jaar droog zitten zonder zorgen! Voor extra zitcomfort zijn sierkussens voor buiten en binnen een goede toevoeging.

Lees ook:  Koel blijven in de zomer - Wat te doen tegen die steeds warmer wordende zomers?
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!

One Comment

Leave a Reply