Ben jij op zoek naar een nieuwe keuken? Wil je er eentje die binnen de trends past van 2024? In deze blog vertellen we je nieuwste keukentrends. Hopelijk kun je hieruit wat inspiratie uitdoen.

keuken

Een natuurlijke keuken

Één van de keukentrends in 2024 is een keuken met een rustgevend kleurenpalet. Steen en hout voor aanrechtbladen, achterwanden en vloeren worden van natuurlijk materiaal gemaakt. Dit geeft je huis warm en uitnodigend karakter. In 2024 worden natuurlijke tinten gecombineerd met lichtbruin, donkergroen, groen/blauw. Door de variatie in natuurlijke tinten en materialen kun je je persoonlijke wensen in het keukenontwerp brengen. Ben je op zoek naar een natuurlijke keuken? Bij Abitare in Roermond vind je een breed aanbod aan keukens.

 

Keuken vitrine kasten

De nieuwste keukentrends van 2024 presenteert glas als inbrenger van licht, transparantie en diepte in het moderne design.

 

In een keuken laten glazen achterwanden, bovenkast deurtjes van glas en glazen vitrine kasten de overgang tussen woonkamer en keuken vloeiend verlopen. In de kasten kun je dan prachtige vazen en andere bijzondere kunstobjecten neerzetten. Een groot voordeel van glas is dat een kleine keuken ruimer aanvoelt met glazen plank of in een keukenkastje. Glazen keukenelementen brengen in combinatie met ‘zwaardere keukentrends’ verzachting en verfijning in de minimalistische landelijke keuken.

 

Greeploze keuken met lange handgrepen

Een greeploze keuken is een dé luxe minimalistische keuken. In 2024 komt de greeploze keukentrend in 2024 weer terug met lange keukengrepen die het strakke design versterken. De stoere lange handgrepen trekken de aandacht. De greeploze keuken biedt een gevoel van comfort en geeft een stoere uitstraling.

 

Tegel of natuursteen keuken achterwand

Natuursteen en geglazuurde tegels zijn volgens de keukentrends in 2024 dé materialen voor de achterkant make-over. Natuursteen zal een tijdloze schoonheid toevoegen aan de keuken. Je kunt het natuurlijk ook groter aanpakken door je werkblad er in mee te nemen. Ook kun je een vintage vibe creëren geglazuurde tegels in de achterwand te verwerken. Donkergroen, blauw en turquoise zijn kleuren die momenteel heel erg in zijn. Al je het meer chique wil, kun je koper kleurige wandtegels eraan toevoegen.

kruiden

Kruidentuin in keuken

Het kweken van eigen kruiden in je keuken is de trend van 2024. Je bent op een zelfvoorzienende manier bezig met duurzaam wonen. Duurzaamheid is een speelt nu als een belangrijke factor, maar in de komende jaren nog meer.

 

De slimme keuken

Het aanschaffen van slimme keukenapparatuur wordt steeds meer een trend. Zo kun je naast een slimme oven en koelkast nu ook een inductie kookplaat of afzuigkap via wifi met elkaar verbonden. Ook kun je een wijnklimaatkast met wifi verbinden. De innovaties in keukenapparatuur zijn voor een groot deel gefocust op enerzijds het besparen van energie en anderzijds het vergroten van het comfort van de gebruiker.

 

Een huisbar in de open keuken

Een huisbar laten maken in de open keuken wordt ook steeds meer een trend. Voor de laatste uurtjes op de avond kan het heel gezellig zijn. Zo kun je gezellig wat vrienden uitnodigen om samen wat drankjes te drinken bij jou thuis! Hiermee verhoog je ook de waarde van je woning

Lees ook:  Waarom je de Limburgse vlag moet ophangen
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!