Waarde verhogen? Verbeter je dak! Een mooier uiterlijk van je huis? Verbeter je dak! Last van waterschade? Je raadt het al: dat ding daarboven moet beter! Je ontkomt er niet aan, een keer in de zoveel jaar moet je de koepel die je droog houdt gaan renoveren, iets wat geen goedkoop klusje is. Maar het kan nóg duurder: na die renovatie er pas voor kiezen om de bovenkant van je woning te verbeteren. Wanneer het huis toch in de stijgers staat, kan je net zo goed het dak verbeteren. Daarom geven we je graag een aantal tips om je dak beter te maken, een gewaarschuwd mens telt immers voor twee! Zo kan jij goed voorbereid genieten van je nieuwe huis. Lijkt dit je wat? Lees dan vooral even verder!

Het is tijd voor een schoorsteen!

Niet iedereen heeft een openhaard in huis, simpelweg doordat de mogelijkheid er niet is in hun dak voor een schoorsteen. Wij zeggen: het is tijd om in de kille wintermaanden lekker met een kop warme chocolademelk voor het vuur te kunnen zitten! Breek die pannen open en laat een professional je nieuwe schoorsteen aanleggen. Hier lees je waarom mensen kiezen voor een openhaard!

Groen!

En nee, we spelen geen Lingo: we hebben het over zonnepanelen! Zonnepanelen zijn de toekomst voor twee grote redenen: de stroomprijzen stijgen door het dak (ha) en het is beter voor onze planeet! Hoewel het een vrij hevige investering is, verdien je het geld oogwaarschijnlijk snel terug. Daarnaast verhoogt het ook nog eens de WOZ-waarde van je huis. Veel mensen geven echter geld uit aan de verkeerde dingen bij zonnepanelen. Zo zijn de panelen zelf natuurlijk belangrijk, maar zonder een goede omvormer zijn die vierkantjes op je dak niks waard. Zoek jij nog een goede omvormer? Je kunt hier eenvoudig de solaredge 3 fase bestellen!

Een voorbereid persoon telt voor twee

Een van de tips om je dak beter te maken is eentje die compleet gratis is, want er hoeft niks aangepast te worden: check je dak met regelmaat! Veel mensen komen wellicht één keer per 10 jaar op hun dak én letten vervolgens niet op wat er zich zoal afspeelt. Houtworm kan zich nestelen in je dak, is lekker voor de constructie. Knaagdieren maken van jouw dak ook nog wel eens hun eigen huis, ook fijn voor de binnenkant van je dak of de zonnepanelen die er op liggen. Daarnaast doen ook veel mensen zelden tot nooit de bladeren uit hun goot halen of van hun dak af. Vervolgens kan het water nergens heen en stort hun dak in.

Wil je toch iets in je huis renoveren, maar is het dak niet iets waar je vandaag zin in hebt? Leg anders een zwemvijver aan!

Lees ook:  Help, hoe richt ik mijn kleine huis in?
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!