2022 is al even van start, maar dat betekent zeker niet dat er geen tijd meer is om de beste interieurtrends van dit moment toe te passen in jouw huis. Is jouw woonkamer toe aan een make-over en ben jij nog op zoek naar woontips woonkamer? Lees dan snel onze blog verder en ontdek welke interieurtrend of zelfs trends geschikt zijn om jouw woonkamer een nieuwe look te geven.

woontips woonkamer

Interieurtrend 1: The 70’s are back (maar met een twist!)

De jaren 70’ staat bekend om de warme en knusse stijl. Veel warme kleuren, ronde vormen en vrolijke patronen: dat waren de jaren 70’. En na een aantal decennia is het dan eindelijk tijd om deze stijl terug te halen. Sommige mensen kennen het misschien allen van foto’s van vroeger, terwijl anderen meteen een flashback krijgen naar hun ouderlijk huis. Na jaren waarin we veel minimalistische trends voorbij hebben zien komen, zijn genoeg mensen toe aan wat warmers. Bloemenprintjes, geometrisch behang en bruine muren gaan daar zeker bij helpen. Anno 2022 uit deze stijl zich in het gebruik van stoffen zoals velvet en kurk en de kleur terra (wat zachtere oranje tint). Let wel op als je een kleine woonkamer hebt. Deze trend is voor jouw kleine ruimte niet de meest ideale woontip kleine woonkamer.

Trend 2: Urban 90’s

Wie denkt dat de nineties alleen maar draaide om popmuziek en neonkleuren heeft het mis. Het was ook de tijd waarin technologische veranderingen ineens razendsnel plaatsvonden. Deze technologische trends zorgde ook voor een verandering in huis. Niet alleen de nieuwste apparaten kwamen in huis, maar ook de inrichting van het huis veranderde mee. Urban 90’s staat bekend om grafische patronen, materialen zoals beton en staal en design meubelstukken. Een houten eettafel of zachtroze bank zie je niet terug bij deze stijl. Ga voor strakke meubels en plastic elementen in felle kleuren zoals knalblauw, felgeel en gifgroen om deze woonstijl te creëren.

woontips woonkamer

Interieurtrend 3: Duurzaam

Duurzaamheid komt niet alleen terug op gebied van auto’s en welk voedsel we eten, maar ook hoe we ons huis inrichten. Steeds vaker worden meubels gemaakt van duurzame materialen zoals mycelium leer en gerecyclede PET-flessen. Ben je op zoek naar duurzaam hout? Kies dan voor mangohout. Mangohout is duurzaam omdat het een bijproduct is van de fruitteelt.

Interieurtrend 4: Organische en ronde vormen

Het was een trend die al in 2021 opkwam en is zeker niet van plan om snel weg te gaan: organische en ronde vormen. Meubels met ronde en organische vormen ogen veel zachter. Denk bijvoorbeeld dus eens aan een hoekbank, maar dan met ronde afwerking én van teddystof. Deze unieke bank zal dan de echt blikvanger zijn in jouw woonkamer.

Interieurtrend 5: Wabi Sabi

Nee, niet wasabi, maar Wabi Sabi. De trend komt uit Japan en is voor de Japanners geen stijl maar een levensfilosofie. Het draait om eenvoud, rust en stilte, maar wel door imperfectionisme na te streven Het klinkt misschien gek, maar bij deze interieurstijl combineer je juist meubels die niet goed bij elkaar passen qua stijl, maar uiteindelijk bijvoorbeeld door het gebruik van rustige kleuren toch een geheel vormen. Deze stijl sluit aan op de hedendaagse industriële trend. De stijl is niet voor iedereen weggelegd, maar de mensen die de stijl hebben toegepast, willen niet meer anders. Wiljij graag jouw huis graag op deze manier inrichten? Lees dan onze blog over een Wabi Sabi interieur.

Lees ook:  7 Manieren om meer leefruimte te creëren

Interieurtrend 6: Smart furniture

“Hey Alexa, speel muziek.” Als je ons 20 jaar geleden had verteld dat we zouden kunnen praten tegen ons huis, dan hadden we waarschijnlijk hard gelachen. Maar tegenwoordig zijn steeds meer mensen niet anders gewend. De functies van onze meubels veranderd met ons mee. Meubels worden slimmer en worden uitgerust met de beste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een bank met usb-oplader, een luie stoel met verwarmingsfuncties en een lamp waar je jouw mobiel op kunt leggen om hem op te laden. Houd je dus wel van wat technologie? Dan is deze woonkamer woontip helemaal iets voor jou.

woontips woonkamer

Wil je graag meer woontips en interieurtrend? Onze website staat vol met woontips en wooninspiratie voor jou! Hier vind je onder andere woontips kleine woonkamer en woontips grote woonkamer. In ieder geval genoeg inspiratie waar zeker weten iets voor jou tussen zit. Juist toe aan een nieuwe look voor je slaapkamer? Lees dan onze blog over hoe jij een ontspannen slaapkamer kunt inrichten.

Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!